Най-малко 42-ма души са загинали в Хаити, след като проливен

...
Най-малко 42-ма души са загинали в Хаити, след като проливен
Коментари Харесай

Наводнения в Хаити: Десетки загинаха при проливни дъждове в Леоган

Най-малко 42-ма души са починали в Хаити , откакто пороен дъжд аргументи широкомащабни наводнения през уикенда, оповестиха службите за изключителни обстановки, представени от „ BBC “.

Други 11 души към момента са в неопределеност, а повече от 13 000 са разселени, откакто домовете им бяха развалени. Най-тежко засегнатият град е Леоган , който се намира югозападно от столицата Порт-о-Пренс, а там три реки излизат от коритата си. Като цяло половината от всички департаменти в бедната карибска островна страна са наранени. Домът на Фания Канге е отвеян от наводненията. Жената съумява да избави едно от децата си, само че другото ѝ петгодишно дете умира при наводнението:

„ Рискувах да изгубя две (деца), само че Бог остави другото да виси на едно дърво. “

Кметът на Леоган Ернсън Хенри показа, че жителите на града са обезверени . Пред AFP той посочи:

„ Те са изгубили всичко. Водите са опустошили полетата им, отнесли са добитъка им. “

Има опасения, че броят на починалите ще нарасне. Министър-председателят Ариел Хенри съобщи, че неговото държавно управление – дружно с интернационалните сътрудници – подхваща незабавни ограничения за справяне с бедствието .

Световната продоволствена стратегия съобщи, че организацията ще стартира да обезпечава топла храна на разселените. Местната телевизия сподели фотоси на хора, газещи през големи потоци от кафява вода.

Инфраструктурата на страната е развалена от няколко опустошителни трусове. Спасителните интервенции се затрудняват от продължаващия проблем на Хаити с незаконни банди, които управляват доста региони.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР