Най-малко 40 души са загинали, а други 30 са ранени

...
Най-малко 40 души са загинали, а други 30 са ранени
Коментари Харесай

Най-малко 40 загинали при бомбена атака срещу медия в Кабул

Най-малко 40 души са починали, а други 30 са ранени при бомбен атентат против новинарската организация " Гласът на Афганистан ", заяви представител на вътрешното министерство на страната. Все още никой не е поел отговорност за серията набези против медии в страната, а талибаните наскоро разпространиха изказване, че не стоят зад тези атентати.

Според афганистанските управляващи цел на офанзивата е бил културен център, в който по същото време се е провеждало събитие във връзка 38 години от руската инвазия в страната.

По-рано през тази седмица " Ислямска страна " пое отговорност за нахлуване от понеделник против постройка на афганистанското разузнаване, при което бяха убити петима души. Миналата седмица имаше опит за офанзива против обучителен център на организацията, само че нападателите бяха убити преди да се взривят и да причинят жертви и съществени вреди.

" Ройтерс " разказва фотоси от мястото на гърмежа, от които се виждат съществени опустошения е доста тела на починали и ранени в редакцията на организацията в Кабул. В момента на детонацията там е имало група студенти, поканени за присъединяване в полемика.

Атентатът идва след нападението против частна телевизионна станция през ноември. Според организацията " Репортери без граници " Афганистан е измежду най-опасните за работа в медии места в света, като през отиващата си година тук е доказана гибелта на двама публицисти и петима техни помощници, починали, до момента в който са били на работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР