Най-малко 274 мъже, 58 жени и 2 момчета са били

...
Най-малко 274 мъже, 58 жени и 2 момчета са били
Коментари Харесай

ООН разпространи нов доклад за налаганите в Афганистан телесни наказания

Най-малко 274 мъже, 58 дами и 2 момчета са били обществено бичувани през последните 6 месеца в Афганистан, се показва в публикуван през днешния ден нов отчет на Организация на обединените нации, съобщи ДПА.

По-голямата част от наказаните са били осъдени за закононарушения като „ зина “ - извънбрачна връзка, бягство от вкъщи, кражба, хомосексуализъм, консумация на алкохол, машинация и наркотрафик, се споделя в отчета на международната организация, написа Българска телеграфна агенция. Обикновено наказването е 30-39 удара с бич. Освен това, Организация на обединените нации е записал една, утвърдена от съд екзекуция, осъществена през декември обществено и в наличието на висши длъжностни лица. Осъденият на гибел е бил осъден за смъртоносно намушкване на мъж през 2017 година

Телесните санкции са нарушаване на конвенцията против изтезанията и би трябвало да бъдат прекъснати. Организация на обединените нации е изрично против смъртното наказване и предизвиква управляващите да наложат неотложен мораториум върху осъществяването на смъртни присъди, сподели представителката на Организация на обединените нации В Кабул Фиона Фрейзър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР