Най-малко 25 души загинаха, след като свлачище помете село в

...
Най-малко 25 души загинаха, след като свлачище помете село в
Коментари Харесай

Смъртоносно свлачище отне живота на най-малко 25 души в Афганистан

Най-малко 25 души починаха, откакто свлачище опустоши село в Афганистан. То е породено от изобилните снеговалежи и дъждове, обхванали огромна част от страната.

Още осем души са ранени при сриването, а опасенията са, че броят на жертвите може да нарасне.

Повече от 500 души са били евакуирани от района след случая

Лошото време е засегнало 12 провинции, като тук-там има и провали по здания, споделиха от Националната работа за справяне с естествени бедствия.

Спасителни екипи от министерството на защитата и филантропични организации са пратени в най-силно засегнатата източна провинция Нуристан.

През 1970 година в Перу под снега остават 22 000 души

Лошото време пречи на избавителните действия да стигнат до потърпевшите, защото хеликоптерите не могат да кацнат и снегът блокира пътищата.

Тези, които са съумели да стигнат до село Накре са били принудени да употребяват лопати и брадви, с цел да копаят в руините.

Между 15 и 20 къщи са напълно или отчасти унищожени при случая, каза Джанан Сайек, представител на афганистанското министерство за ръководство на бедствията.

Снегът продължава да вали, макар че хората се пробват да доближат до евентуални оживели в, каза Джамиула Хашими, недодялан началник на информацията и културата.

По думите му съвременно съоръжение, принадлежности и уреди не са налични за избавителната интервенция.

Свлачища, лавини и други бедствия не са необикновени в планинския регион Нуристан, затрупан с гори и намиращ се покрай границата с Пакистан.

Първият трус от 6,5 по Рихтер беше тъкмо преди 10 дни

Повече от 50 души бяха убити в лавина в провинцията през 2017 година През 2021 година пък десетки хора загубиха живота си във неочаквани наводнения в Нуристан.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР