Най-малко 22 души починаха от отравяне с алкохол в Истанбул

...
Най-малко 22 души починаха от отравяне с алкохол в Истанбул
Коментари Харесай

22 души загинаха от алкохол менте в Истанбул

Най-малко 22 души починаха от отравяне с алкохол в Истанбул през последните дни. Смъртоносната наклонност лиши живота на 42 души през последните две седмици в Турция.

Смъртните случаи не престават да се усилват в други провинции, макар че силите за сигурност ускориха инспекциите против производителите на контрабандни алкохолни питиета. Експертите неведнъж предизвестяват пиещите да не купуват от нелицензирани продавачи или да не се пробват да дестилират питиета вкъщи с непознати материали.

Правителствените управляващи оповестиха, че 11 от 22-ма починали са чужденци. През 2020 година, в границите на няколко седмици, 30 души, множеството от централноазиатски генезис, починаха в града след консумация на алкохолни питиета. Областната администрация сподели, че 46 души са на лекуване за отравяне с контрабанден алкохол. От тях 16 са с " опастност за живота ", а трима към този момент са изписани.

В документално изказване на регионалната администрация се споделя още, че 12 обвинени са задържани по отношение на продажбата на непозволен алкохол на жертвите. Четирима от тях са арестувани, а останалите са освободени със правосъден надзор.

Между 16 ноември и 16 декември силите за сигурност организираха 56 интервенции против нелегално произвеждане и контрабанда на алкохол. По време на интервенциите бяха задържани 14 души, а полицията иззе повече от 32 000 бутилки подправен алкохол и 27 тона алкохолни питиета.

Властите не престават да приканват обществеността да се обади на гореща линия за сигурност на храните и силите за сигурност, с цел да рапортуват за продажба на незоконни питиета.

Национални интервенции започнаха след повишаването на броя на починалите и бяха конфискувани тонове алкохолни питиета. Осемдесет и пет души са арестувани в границите на интервенцията на Министерство на вътрешните работи " Отрова ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР