Най-малко 20 палестинци загинаха, след като израелски ракети, изстреляни срещу

...
Най-малко 20 палестинци загинаха, след като израелски ракети, изстреляни срещу
Коментари Харесай

Израелски въздушни удари убиха 20 палестинци в Южна Газа

Най-малко 20 палестинци починаха, откакто израелски ракети, изстреляни против Рафах в южната част на Газа, поразиха три къщи, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на здравните управляващи в анклава.

Десетки хиляди разселени палестинци са се събрали в Рафах на границата на Газа с Египет в опит да избягат от израелските бомбардировки на север, макар опасенията, че и там няма да са в сигурност.

Рано тази заран поданици на Хан Юнис - различен град в южната част на Газа, оповестиха за яростни престрелки сред бойци на " Хамас " и израелските сили. Израелски танкове и самолети са бомбардирали региони покрай центъра на града.
 Правозащитници упрекнаха Израел, че тактически подлага на апетит цивилните в Газа
Правозащитници упрекнаха Израел, че тактически подлага на апетит цивилните в Газа

" Хюман Райтс Уоч " осъжда това " извънредно военно закононарушение "

Вчера чиновник на Световната здравна организация заяви, че болничното заведение " Камал Адуан " в северната част на Газа, където израелските войски нахлуха предходната седмица, към този момент не действа и пациенти, измежду които и бебета, са евакуирани.

" Не можем да си позволим да загубим нито една болница ", акцентира Ричард Пипъркорн, представител на СЗО за Газа.

По негови думи към 4000 разселени хора, намиращи леговище в територията на медицинския комплекс " Насер " в Хан Юнис, са изложени на риск, защото Израел организира военни интервенции там.
 Хамас: Жертвите в Газа са към 16 хиляди
Хамас: Жертвите в Газа са към 16 хиляди

Около 70% от тях са дами и деца, настояват от групировката

Министерството на здравеопазването в Газа през вчерашния ден заяви, че 19 453 палестинци са били убити, а 52 286 - ранени , по време на против управлявания от " Хамас " анклав за повече от два месеца война.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху се зарече, чиито бойци убиха 1200 души и взеха 240 заложници при изненадващо нахлуване на 7 октомври против Израел.

Ожесточаващото се възмездие на Израел против " Хамас " усили безпокойството измежду държавните управления и интернационалните организации по отношение на броя на цивилните жертви, глада и бездомността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР