Най-малко 20 души са загинали, а повече от 3000 жилища

...
Най-малко 20 души са загинали, а повече от 3000 жилища
Коментари Харесай

Наводнения в Източен Афганистан: Десетки загинали и хиляди разрушени жилища

Най-малко 20 души са починали, а повече от 3000 жилища са били разрушени при неочаквани наводнения в Източен Афганистан, провокирани от поройни дъждове, оповестиха през днешния ден длъжностни лица, предават Франс прес и Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Порои се изляха през последното денонощие над региони от провинция Логар и лишиха живота на 20 души, 9 от които деца. Ранени са 30 души, съгласно известие от канцеларията на губернатора.

Наводнения унищожиха също десетки напоителни канали и към 5000 хектара аграрни земи, най-вече овощни градини, написа още в известието.

Около 2000 глави добитък са се удавили.

Всички фотоси

Силите за сигурност и неправителствени организации изтеглиха потърпевшите на безвредни места, откакто къщите им бяха разрушени.

 Снимка: БТА/АП

Призоваваме интернационалната общественост да се притече на помощ на афганистанците в този сериозен миг и да не пести старания, с цел да помогне на жертвите, сподели държавният представител Билал Карими.

 Снимка: БТА/АП

Метеорологичните служби предвиждат нови мощни превалявания и риск от наводнения в 21 провинции.

 Снимка: БТА/АП

Ежегодно десетки афганистанци стават жертва на порои, изключително в бедните селски региони, където небрежно издигнатите къщи могат елементарно да рухнат.

 Снимка: БТА/АП

Откакто ислямисткото придвижване на талибаните се върна на власт преди година стратегиите за интернационална помощ и помощ при бедствия бяха доста понижено понижени.

 Снимка: БТА/АП

Някои страни се притесняват, че талибаните може да отклонят парите, с цел да ги употребяват за подсилване на властта си, отбелязва Агенция Франс Прес.

 Снимка: БТА/АП
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР