Най-малко 194 души са загинали и над 1000 са били

...
Най-малко 194 души са загинали и над 1000 са били
Коментари Харесай

194 загинали в Иран, "лекували" коронавирус с алкохол

Най-малко 194 души са починали и над 1000 са били отровени от 6 март, тъй като са консумирали алкохол, съобщи ирански чиновник.

Говорителят на университета по медицински науки Ахваз Али Ессанпур сподели на формалната осведомителна организация на страната IRNA, че слуховете в обществените медии, които настояват, че алкохолът може да излекува ковид, играе огромна роля за смъртните случаи.

Това евентуално значи, че жертвите са пили метанол. Иранските прокурори оповестиха 17 ареста като част от следствието му.

Продажбата и потреблението на алкохолни питиета са неразрешени измежду мюсюлманите в Иран. Според иранското законодателство тези, които създават, купуват или продават алкохол, могат да отидат в пандиза.

Здравните чиновници обявиха, че в събота случаите на смъртност в Иран са 1556 от 20 600 случая. 7 635 пациенти, лекувани от вируса, прочут като COVID-19, са изписани от лечебни заведения.

Припомняме обаче, че се появи информация за статистика, доста по-различна и мрачна от формалната. Според нея, 47 000 са болните от COVID-19 в Иран, а 2 216 - умрелите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР