Най-малко 17 души са загубили живота си в понеделник, опитвайки

...
Най-малко 17 души са загубили живота си в понеделник, опитвайки
Коментари Харесай

Най-малко 17 мигранти са загинали в опит да достигнат до Канарските острови

Най-малко 17 души са изгубили живота си в понеделник, пробвайки се да стигнат от Африка до Канарските острови. Говорител на морската избавителна стратегия е съобщил, че при претърсването са разкрили единствено трима оцелеи. 
Оцелелите мъже са открити в кану на 490 километра от Ел Йеро, който е най-западният остров от архипелага на Канарските острови. Те са били обезводнени и незабавно откарани в медицински пункт на пристанището Рестигна с хеликоптер на Военновъздушните сили. След това те ще бъдат трансферирани в Център за настаняване на мигранти.
Към мястото на случая е тръгнал корабът Талия, който се чака през днешния ден да дойде и да бъде изработен спомагателен оглед за възможни оживели. 
Властите напомнят, че това е следващият трагичен случай, при които починалите са повече от оживелите. В момента поради пандемията в африканските страни има взрив на случаите на хора, опитващи се да доближат до крайбрежията на най-близките Канарски острови. Само за предходната година броят на мигрантите, потърсили леговище там е скочил с близо 700 %.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР