Най-малко 140 души са били убити от въоръжени лица, които

...
Най-малко 140 души са били убити от въоръжени лица, които
Коментари Харесай

Най-малко 140 души загинаха при въоръжени атаки в Нигерия

Най-малко 140 души са били убити от въоръжени лица, които в продължение на два дни са атакували отдалечени села в северно-централния нигерийски щат Плато. Това съобщиха оживели и публични лица. Нападенията са последните от поредицата всеобщи убийства през тази година, за които се упреква рецесията сред фермерите и скотовъдците в западноафриканската страна.
Тъжно е, че през последните два дни загубихме почтени хора вследствие на непрестанните набези. Позволете ми да кажа, че това е прекомерно. Не можем да продължаваме с тези безсмислени, глупави и непровокирани набези. Тази загуба на животи е изцяло неоправдана.
Калеб Мутфванг, губернатор на щата Плато

По време на офанзивите нападателите са се насочили към 17 общини. Някои от локалните поданици описват, че са минали повече от 12 часа, преди службите за сигурност да се отзоват на техния вик за помощ. Нито една формация не пое отговорност за нападенията, макар че виновността падна върху пастирите от племето Фулани. Те са упреквани в осъществяването на сходни всеобщи убийства в северозападните и централните региони. Десетилетният спор за достъп до земя и вода в региона допълнително задълбочи религиозното разделяне сред християни и мюсюлмани в най-многолюдната африканска страна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР