Най-малко 13 2000 души, живеещи в общините по поречието на

...
Най-малко 13 2000 души, живеещи в общините по поречието на
Коментари Харесай

Евакуираха над 13 000 души на Филипините заради повишено ниво на река Марикина

Най-малко 13 2000 души, живеещи в общините по поречието на река Марикина в източната част на Манила, бяха евакуирани, съобщи ТАСС. Причината е продължаващото повишение на равнището на водата поради мощните дъждове на, заяви Националният съвет по предизвестия за рисковете и битка с естествените бедствия.

Според представителя на службата Мар Кешин Тимбал са евакуирани 3 077 фамилии или 13 225 индивида, които се нуждаят от заслон. Хората, които живеят в по-ниските елементи, застрашени от наводнения, са настанени в 28 центрове в град Марикина.
 Мощно земетресение разклати Филипините - детайлности Мощно земетресение разклати Филипините - детайлности
Силно земетресение удари Южните Филипини в неделя, съобщи Агенция Франс Прес. Към момента няма известия за жертви или вреди, оповестиха от Американскат...

Местните управляващи наблюдават обстановката и също имат подготвеност за при нужда, съобщи Тимбал пред Филипинската новинарска организация.

Нивото на водата в река Марикина доближи 16,4 м поради мощните дъждове. Това накара управляващите да усилят равнището на предизвестие до втора степен, което допуска евакуация на жителите в по-високите региони на страната..

Тимбал заяви, че наводнения има в градовете Родригес, Сан Матео и Тайтай в провинция Рисал. От там 439 фамилии са настанени в 10 евакуационни центъра. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР