Най-малко 1259 души, които работят за Протестантската църква в Германия,

...
Най-малко 1259 души, които работят за Протестантската църква в Германия,
Коментари Харесай

Поне 2225 жертви. Доклад разкрива данни за сексуално насилие в Протестантската църква в Германия

Най-малко 1259 души, които работят за Протестантската черква в Германия , са направили полови похищения през последните десетилетия. Жертвите са най-малко 2225 . Това излиза наяве от самостоятелен отчет, оповестен в четвъртък и представен от.

Данните се основават на изследване на документи и досиета на районните църкви и на организацията за диаконична помощ и обществено подкрепяне на лутераните, известна като Diakonie .

Новината идва, откакто през 2018 година Католическата черква в Германия разгласява изследване, в което бяха открити доказателства за 3677 случая на полови похищения, осъществени от към 1670 членове на духовенството в интервала 1946 - 2014 година Обсъжданията към тези разобличаване насочиха фокуса на публичното внимание и към Протестантската черква.

В изследването за Протестантската черква, оповестено в четвъртък, са прегледани към 4300 дисциплинарни досиета, 780 персонални досиета и над 1300 други документа.

Авторите обаче настояват, че не са съумели да проучват персоналните досиета на всички пастори и дякони в църквата, а най-вече дисциплинарните. Броят на недостъпните файлове значи, че общият брой на случаите може да бъде по-висок.

По тяхна преценка действителният брой на причинителите е доста по-голям – близо 3500 души, които са виновни за полови похищения, оповестява ДПА.

По думите на Мартин Вазлавик , професор по обществени науки в университета в Хановер , този отчет за първи път пресмята данни за цялата страна и проучва структурните аргументи за злоупотребите в църквата.

" Това е върхът на айсберга ", споделя Вазлавик, който е съдействал на създателите на проучването.

Говорител на жертвите на половите похищения сподели, че отчетът е развенчал мита, че полови похищения има единствено в Католическата черква и че чака " земетресение " измежду протестантите.

Проучването за половото принуждение в Католическата черква на Германия от 2018 година докара до основаването на по този начин наречения " Синодален път " – поредност от конференции и дискусионни конгреси сред 2019 и 2023 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР