Най-малко 12 души са убити удар по цивилен конвой, бягащ

...
Най-малко 12 души са убити удар по цивилен конвой, бягащ
Коментари Харесай

Най-малко 12 загинали след удар по цивилен конвой, бягащ от Газа

Най-малко 12 души са убити удар по граждански ескорт, бягащ от северната част на линията Газа. Това сочи разбор на BBC на видеозапис, циркулиращ в обществената мрежа X (доскоро - Twitter) от тази заран.

Онлайн програмен продукт, изследващ ъгъла на сенките, демонстрира, че видеото евентуално е снимано сред 15:30 и 17:20 локално време през вчерашния ден. На фрагментите, снимани преди удара, се вижда камион с ремарке с открита платформа. Според инспекцията на нея е имало над 30 души. Кааснет е преди стачката, за която оповестяваме.

Анализът сочи, че видеото е снимано на главния път сред северната с южната част на Газа. Чрез сателитни изображения е открито точното местонахождение на транспортното средство. Атаката е осъществена на юг от мястото на фрагментите, снимани североизточно от офанзивата, където евентуално е се е намирал конвоят в часовете преди да бъде ударен.

Проверка на BBC удостоверява, че дами и дребни деца са починали, откакто ударът е засегнал транспортните им средства в конвоя, напускащ северната част на линията Газа.

Анализ на изображенията от мястото демонстрира, че сред починалите има деца на възраст сред две и пет години.

Припомняме, че израелските военни призоваха всички цивилни от северната част на линията Газа да се реалокират на юг, преди предстоящото сухопътно навлизане, след като Израел натрупа танкове покрай линията Газа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР