Най-малкият гайдар в България Илия и известният врачански оператор от

...
Най-малкият гайдар в България Илия и известният врачански оператор от
Коментари Харесай

Голямата Валя Балканска уважи рождения ден на най-малкия гайдар в България и врачански оператор /видео+снимки/

Най-малкият гайдар в България Илия и известният врачански оператор от ТВ Враца Иван Генчев получиха неповторима изненада в навечерието на рождения си ден, научи извънредно BulNews.bg.
На крайници в ресторант „ Винарната “ нощес пяха и свириха легендата на българския фолклор Валя Балканска и гайдарят Петър Янев. Изненадата за 52-рата годишнина на Генчев била готова от Теодора Игнатова, която е почетен консул на България в Конго. Синът на Теодора – Илия, който е прочут с уменията си по надсвирване с гайда стана на 8 години.
Теодора разкри, че е традиция Иван и Илия да честват дружно рождените си дни, защото фамилиите им са доста близки.
Големият подарък за оператора бе специфична родопска гайда, връчена му персонално от Валя Балканска и Петър Янев, като през вчерашния ден Иван получи и първите си уроци на неповторимия инструмент.
Идеята за огромната изненада пристигнала от интереса на Иван към родопския край и уникалността на гайдите. Така Игнатова решила да му подари един паметен рожден ден и помолила международно известните Валя и Петър да осъществен една от фантазиите на рожденика.
За случая Балканска и Янев пристигнали непосредствено от Троян, където били на фестивала на сливата. В уютната конюнктура на ресторанта всички били облечени в национални носии, с цел да запазят българския дух и да пресъздадат по неповторим метод фантазията на оператора.
Екипът на BulNews.bg честити рождените дни на Иван и Илия и пожелава Генчев да е все по този начин насочен в персонален и професионален проект и да се научи да свири на новата си облага.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР