Най-малката партия в новото германско коалиционно правителство – Свободна демократическа

...
Най-малката партия в новото германско коалиционно правителство – Свободна демократическа
Коментари Харесай

Глад за работна ръка в Германия, нужни са 400 000 работници годишно

Най-малката партия в новото немско съдружно държавно управление – Свободна демократическа партия (СвДП), ще поддържа доста нарастване на миграцията поради потребностите на пазара на труда, заяви водачът на партията, представен от DPA.

Това е значимо, с цел да се отговори на търсенето на работна ръка и с цел да се даде опция за напредък, а също и да бъдат подсигурени системите за обществено подкрепяне, сподели Кристиан Дюр, който е новият водач на парламентарната група на СвДП.

" Федералният бюджет в този момент налива повече от 100 милиарда евро в системата за наложително пенсионно обезпечаване под формата на данъчна дотация. Всички тези претенции на пенсионерите са основателни. Но това демонстрира и демографски дисбаланс ", сподели той.

Дюр беше определен във вторник за правоприемник на Кристиан Линдер като водач на парламентарната група на демократичната партия в Бундестага. " Ръководителят на Федералната работа по заетостта сподели, че има потребност от имиграция в размер на 400 000 души годишно. Аз мисля, че тази цифра е реалистична и желая да го потвърдя ", сподели още Дюр.

" Първо във връзка с икономическата политика: дружно с Япония ние сме една от страните с най-застаряващо население в света. Сега всички браншове в Германия без изключение се нуждаят от служащи. Нашият разцвет зависи от това дали може да се оправим с този проблем ", акцентира Дюр, написа Expert.

Целта би трябвало да бъде да се разреши миграция към немския трудов пазар, а освен миграция, която да има само достъп до системите за обществено подкрепяне. Само в случай че това успее, Германия ще има темпове на напредък, които по-късно могат да бъдат употребявани за вложения в образованието, отбраната на климата и стабилизирането на системите за обществено обезпечаване.

Германия би трябвало да се държи като съвременна страна във връзка с миграцията и може да вземе за образец страни като Канада, Нова Зеландия или Австралия за това по какъв начин да работи по миграционните въпроси.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР