Най-малката армия в света приема своите нови попълнения. По традиция

...
Най-малката армия в света приема своите нови попълнения. По традиция
Коментари Харесай

Охраната на папата: Най-малката армия в света

Най-малката войска в света приема своите нови попълнения. По традиция всяка година на 6 май младите в Папската швейцарска армия поставят клетва.

Папската швейцарска армия е най-старият към момента настоящ боен корпус в света, учреден от папа Юлий II през 1506 година През 16. век по време на разграбването на Рим 147 швейцарски гвардейци са убити, спасявайки живота на папа Климент VII.

Снимка: btvnovinite.bg

Специалният ден наближава и напрежението измежду новите гвардейци се повишава. Скоро те ще се врекат да служат на Папата с думите: „ С кураж и честност “.

Официалната униформа е със 100-годишна история – в нея се преплитат митове, папски гербове, символика на цветовете… всеки детайл носи обръщение. Една от новостите е черната каска, която размени алуминиевата. Произвежда се с 3D принтер, по-лека и доста по-удобна. Цветовете на Щраусовото перо показват ранга на гвардееца – от алено за алебардист до бяло за пълководец.

Снимка: btvnovinite.bg

Младите гвардейци са неженени мъже, които живеят зад стените на Ватикана. Да основат семейство е позволено след 5 години работа. След реставрацията на пространствата, новите казарми на Ватиканската швейцарска армия ще бъдат проектирани по този начин, че да могат да одобряват и дами.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Единствено Папата може да реши дали в бъдеще в казармата ще има място за дами. А дали в Швейцария има дами, които биха желали да бъдат част от армията – това е въпрос, който занапред ще бъде задаван “, споделя Елия Чиноти, представител на Швейцарската армия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР