Най-лошото нещо, което може да се случи на всеки е

...
Най-лошото нещо, което може да се случи на всеки е
Коментари Харесай

Това ще спаси животът ви, ако сте сами вкъщи и усетите, че получавате инфаркт

Най-лошото нещо, което може да се случи на всеки е да бъде самичък по време на сърдечен удар или смъртоноснен припадък.

Обикновено пациентът има единствено 10 секунди, откакто към този момент е усетил, че “нещо със сърцето му не е наред ”, преди да се срине на пода в безсъзнание.

Да се случи с вас нещо сходно не е невероятно, тъй че е най-добре да се подготвите авансово за подобен сюжет.

Какво ще вършиме, в случай че погледът ви се премрежи и сърцетуптенето ви стане извънредно? Започнете мощно да кашляте!

Колкото по-често и повече, толкоз по-добре. Всеки път, преди да се изкашляте, поемете надълбоко мирис, колкото е допустимо.

Кашлицата би трябвало да е толкоз мощна и продължителна, че да започнете да плюете храчки, надълбоко загнездени в белите ви дробове.

В идеалния случай, всичко, което може да извършите е да кашляте на всеки 2 секунди без спиране – толкоз дълготрайно, колкото сърдечната ви периодичност да се върне към естествените си равнища или в стаята не се появи някой, който да се обади на спешна помощ.

Как тъкмо работи този способ?

На първо място, когато поемате надълбоко мирис, това разрешава в белите дробове да проникне повече О2, който бързо да се популяризира по цялото тяло. Това е значимо при сърдечната непълнота.

Второ, всякога, когато кашляте, това е един тип неестествен сърдечен масаж, който подтиква сърцето и му попречи да спре.

Разбира се, по този метод ние не можем да решим самия проблем. Така че, в случай че се чувствате по-добре след тези процедури, би трябвало неотложно да се обадите в болничното заведение. Спечелете време, с цел да стигнете до нея!

Кардиолозите споделят, че в случай че споделите тази информация с 10 души, ще спасите минимум един от тях от сърдечен удар. Споделете!

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР