Най-логично беше правителството да подаде оставка или да поиска вот

...
Най-логично беше правителството да подаде оставка или да поиска вот
Коментари Харесай

Деница Сачева: Правителството вече е паднало защото няма мнозинство

Най-логично беше държавното управление да подаде оставка или да изиска избор на доверие след отдръпването на „ ИТН “ от ръководещата коалиция. Такава позиция излази пред бТВ депутатката от ГЕРБ Деница Сачева.

Според нея в тази обстановка решението на ГЕРБ да се изиска избор на съмнение е нужна стъпка.

„ На процедура държавното управление към този момент е паднало, тъй като то няма своето болшинство в Народното събрание “, разясни Сачева.

Според нея говоренето, че държавното управление би трябвало да остане, с цел да се одобряват нужните закони, измежду които 22 законодателни акта, свързани с Плана за възобновяване, е лишено от действително покритие.

„ Къде са тези 22 закона? “ – уточни Сачева.

„ Крайно време е да спрат да спекулират сътрудниците от Политическа партия, кой знае какви законодателни начинания не сме видели от тях “, разяснява тя.

По думите й, „ обединението се разпада пред очите ни “, а партиите непрестанно се упрекват в корупция.

Тя посочи, че държавното управление унищожава осигурителния модел като предлага добавка от 60 лева към пенсиите без оглед на осигурителния принос. Затова от ГЕРБ са предложили действително увеличение на пенсиите с 15% без да влиза тази добавка, а тя да остане до края на годината.

Деница Сачева изрично отхвърли обвиняването, че ГЕРБ е в коалиция с Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, като уточни, че по бюджета от Има Такъв Народ са дали своят вот дружно с Политическа партия.

За връщането на хартиената бюлетина се чака Българска социалистическа партия да гласоподават по същия метод, както и ГЕРБ, добави тя.

„ Нима това значи коалиция? “ – запита депутатката.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР