Най-желаните специалности при избор на образование в чужбина са право,

...
Най-желаните специалности при избор на образование в чужбина са право,
Коментари Харесай

Право, икономика и инженерни науки избират българските студенти в чужбина

Най-желаните специалности при избор на обучение в чужбина са право, стопанска система и инженерни науки.

Тенденцията се следи от уредниците на интернационалното ревю " Световно обучение ", което ще се организира в края на седмицата и ще събере над 80 просветителни институции .

Има 6% растеж на претендентите за Оксфорд, Кембридж, както и за медицинските специалности. За другите университети наклонността се резервира.

2080 българи са подали заявление за образование в университети във Англия . Относно таксите за образование след Брекзит стана ясно, че Шотландия е оповестила финансиране на студенти от Европейски Съюз за 2018-2019 година Интересът на английските университети към българските студенти се резервира, а се чака и английското държавното управление да позволи финансирането на студенти.

Желаещите да учат във Франция ще аплайват към този момент в 10 университета , а не както до в този момент - в 12. За там българите аплайват в специалностите Право и Приложна филология, избират и профилирани инженерни учебни заведения.

Забелязва се и засилен интерес към университети в Холандия . Там се отбелязва растеж на българските студенти, като най-предпочитани са специалности по бизнес стопанска система, туризъм, право.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР