Здравеопазването, особено детското, трябва да се развива като държавен приоритет,

...
Здравеопазването, особено детското, трябва да се развива като държавен приоритет,
Коментари Харесай

Радев: Здравеопазването не трябва да се развива като нечий бизнес

Здравеопазването, изключително детското, би трябвало да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес.

С тази позиция излезе президентът Румен Радев във връзка вчерашното решение на служебното държавно управление да в София.

С конституционните промени политическите партии и Народното събрание сложиха служебните държавни управления под собствен надзор, само че няма никакви признаци да го извършват, показва президентът. По думите му институциите са длъжни да регистрират недъзите на публичните системи и да ги поправят, а не да ги легитимират и задълбочават със личните си решения.

Държавният глава прикани държавното управление да премисли взетото решение, а народните представители да упражнят контрола върху дейностите на изпълнителната власт, за който поеха отговорност.
 Кабинетът Главчев даде зелена светлина за частна детска болница Обновена
Кабинетът Главчев даде зелена светлина за частна детска болница

От Министерство на здравеопазването отхвърлиха активността на болничното заведение да е съсредоточена върху лекуването на деца

С подобна позиция излезе и вицепрезидентът Илияна Йотова, която съобщи изненадата си от вчерашното решение на кабинета " Главчев ".

Тя означи, че цялата философия на смяната на Конституцията бе, че служебните кабинети би трябвало да извършват най-важната си функционалност - да приготвят провеждането на транспарантни и почтени избори.

Много държавни управления се пазеха от това да подпишат сходен контракт, нека претекстовете на Главчев са задоволително безапелационни, добави Йотова пред публицисти в Първомай.

Тя изрази вяра, че частната болница няма да отстрани и заплаши градежа на Националната детска болница, която генерации българи чакат. Държавната болница би трябвало да бъде издигната, уверена е Йотова.
 Здравното министерство мълчи за частната детска болница в София
Здравното министерство мълчи за частната детска болница в София

Проектът е подложен на пауза

Според нея от това по какъв начин тя ще бъде устроена зависи дали положителните педиатри ще предпочетат нея. Всичко останало е на съвестта на служебния кабинет, който подписа това решение, посочи вицепрезидентът.

Тя пожела рационална предизборна акция, в която да се приказва за най-важното, отвън злободневието.

Вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в 51-то издание на Майските културни тържества в Първомай и формалното честване на празника на града, съобщи Българска телеграфна агенция.

Припомняме, че решението на служебния кабинет за частната болница докара до реакции на Общественият съвет за основаване на Национална детска болница и Фондация " Даная ".
 Фондация
Фондация " Даная " съди страната поради минирането на Националната детска болница

Кабинетът обслужва ползи, които са разнообразни от обществените
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР