Най-желана за развитие сред учащите младежи е аутсорсинг индустрията, следвана

...
Най-желана за развитие сред учащите младежи е аутсорсинг индустрията, следвана
Коментари Харесай

Заплати теглят младежи към аутсорсинг индустрията

Най-желана за развиване измежду учащите младежи е аутсорсинг промишлеността, следвана от маркетинг/реклама и продажби/търговия. За заетите в аутсорсинг бранша, той е водещ и те не обмислят смяна на сектора. Това се дължи на множеството обществени придобивки, положителното възнаграждение и опцията за работа по разнообразни планове за световни компании. Според изследване, инициирано от TELUS International Europe, топ 3 настройките към изискванията на работата за интервюираните са: заплащането, работата в огромна компания и кариерното израстване.

Данните сочат и за повишаване на познаваемостта на Business Process Outsourcing (BPO) бранша и атрактивните благоприятни условия, които той предлага. За малко повече от година се вижда осезаема смяна от 25% на 50% в познаването на опциите, предлагани от аутсорсинг промишлеността в страната по данни от изследванията за интервала, инициирани от водачът в бранша на изнесени услуги - TELUS International Europe. В същото време, секторът затвърждава своята позиция на несъмнено работно място за владеещите повече от един непознат език, като това показват над 48% от интервюираните, съпоставено с 40% година по-рано.

„ От съществена значимост за нас е позиционирането на аутсорсинг промишлеността като мечтан и сигурен бранш за развиване на младежите и владеещите повече от един език. Вярваме, че посредством основаването на голям брой акции за първа претовареност измежду младите и връщането на нашите сънародници назад в родината, подтикваме родната стопанска система и способстваме за цялостното развиване на BPO бранша у нас, като за 2018 година той генерира към 5% от Брутният вътрешен продукт, а упованията през 2021 година са да доближи до 7.9%. “, разяснява Кристина Иванова, вицепрезидент „ Операции “ в TELUS International Europe.

Наблюдава се цялостна положителна смяна на настройките и познаваемостта на аутсорсинг промишлеността, от ден на ден хора припознават бранша като добър избор за първа работа, както и опция за непрекъсната такава. Множество от респондентите на изследването и фокус групите припознават TELUS International Europe като водач в своя отрасъл. Компанията бележи растеж в известността си на пазара на труда от 27% през 2018 година на 56% през 2019 година и по голям брой от индикаторите TELUS International Europe е на челни позиции всред съперниците си. 

За да направи още по-разпознаваема и атрактивна аутсорсинг промишлеността, TELUS International Europe сътвори две платформи. От една страна „ Твоята първа работа има значение “ - https://purvarabota.com/, целяща да промени настройките към първата работа и да даде практическа информация на младежите за стъпките при намиране, кандидатстване и реализация при първата им работа. От друга страна „ Мога там, желая тук “ - https://iskamstelus.com/, която е ориентирана към българите в чужбина и опцията те да се завърнат и осъществят в родината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР