Най-интересното от новия брой на вестник Марица. Учениците от Пловдивско

...
Най-интересното от новия брой на вестник Марица. Учениците от Пловдивско
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Учениците от Пловдивско остават онлайн, н...

Най-интересното от новия брой на вестник " Марица ".

Учениците от Пловдивско остават онлайн, няма проби
Учениците в 15 области на страната, измежду които и Пловдив, ще продължат да учат онлайн, до момента в който дойдат поръчаните от Министерството на здравеопазването (МЗ) още 200 000 щадящи теста за COVID-19. Вчера тези проби не бяха налични в базата на БЧК в с. Лозен и нямаше информация по кое време ще бъдат доставени.

40 общински чиновници от Раковски разпитвани за пропаганда
Близо 40 чиновници от Общинското дружество " Благоустрояване и предварителна защита " в Раковски се подредиха под строй пред Икономическа полиция в Пловдив през вчерашния ден сутринта. Те бяха привикани поради получен сигнал за корпоративен избор. По време на срещата си с униформените някои от тях са подписали предупредителни протоколи, че няма да се занимават с избори

Вадят от " фризера " разширението на Голямоконарско шосе
Позабравената тематика с разширението на Голямоконарско шосе още веднъж е извадена от " фризера ". С решение на Министерския съвет на Община " Марица " се отпускат 1,5 млн. лв. за отчуждаването на парцели, които попадат в новата регулация. Община Пловдив също стартира плана, увери през вчерашния ден кметът Здравко Димитров.

Банка желае да строи многоетажни паркинги в Пловдив
Интерес към създаване на многоетажни паркинги в Пловдив е деклариран от банка. Това оповести кметът Здравко Димитров във връзка на тематиката за паркирането в града, разисквана през вчерашния ден на сесията на Общинския съвет.

Софка от Пещера попадна в скица за източване на милиони
„ Марица “ научи от свои източници извънредни детайлности към първият арест на българин от новата Европейска прокуратура. Дали Софка от Пещера е част от интернационална скица за източване на Данък добавена стойност или коствена жертва на някогашния си мъж?

Квартал " Сарая " в Сопот блества с нов образ
Общината основава нов образ на най-големия жилищен квартал в Сопот. Благоустрояването на „ Сарая “, занемарено още в края на 90-те години, е обновено и продължава с построяването на нови обекти.

Рамбо от Орешник ще лежи 25 година за убития фелдшер
Апелативният съд в Бургас удостовери присъдата от 25 години затвор за Иван Пачелиев, умъртвил 72-годишния фелдшер Димитър Факиров в тополовградското село Орешник. Освен това някогашният легионер би трябвало да заплати и 250 000 лева обезщетение на околните на жертвата. Макар и Тополовград да е в Хасковска област, той попада в правосъдния апелативен регион на Бургас.

Прокопават " метрото на Пловдив " по миланския прийом
С бурното си строителство в последно време Пловдив безусловно се задъхва. В пиковите часове от деня прекосяването на града с автомобил може да скъса нервите и на най-търпеливия водач. Най-гореща е обстановката в региона на Централна и Сточна гара, където автомобилният трафик влиза в пряк „ конфликт” с обстоятелството, че съвсем през центъра на града минава железопътното трасе от Европа към Турция и Близкия изток. Този абсурд изисква доста деликатен метод и ясни транспортни решения, настояват инженери под тепетата. Едно от тях е тунелът под Централна гара.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР