Най-голямото военно учение на САЩ на Стария континент от 30

...
Най-голямото военно учение на САЩ на Стария континент от 30
Коментари Харесай

Заради коронавируса: САЩ редуцира най-голямото си военно учение в Европа

Най-голямото военно обучение на Съединени американски щати на Стария континент от 30 години Defender Europe 2020 ще бъде понижено по мярка и обсег, оповестиха от Командването на силите на Съединени американски щати в Европа.

В отговор на пандемията от COVID-19 Съединени американски щати стопират изпращането на военни и техника от към Германия.

Уението, в което в началото трябваше да вземат участие 20 000 бойци и 33 000 единици бойна техника, по проект, трябваше да се организира на територията на Германия, Полша и Балтийските републики. България не уаства.

От януари до момента Съединени американски щати изпратиха 6000 бойци и 9000 едини бойна техника. Заради епидемията от ковид като се изключи че стопира напредването на бойци и машини, Съединени американски щати ще изтеглят част от личния състав си назад, а редица по-малки паралелни учения биват анулирани: Dynamic Front, Joint Warfighting Assessment, Saber Strike and Swift Response.

В рамките на по-малко модифицирано обучение Allied Spirit към този момент дислоцираната в Европа бронирана бригада ще организира обучение по пукотевица и други извършения дружно със съдружниците на Съединени американски щати в Европа.Заради епидемията от ковид годишната ротация, планувана за март-април, на американски военни, ситуирани на полигона и Ново село в изпълнеине на Споразумението за съдействие в региона на защитата сред България и Съединени американски щати, също е анулирана, оповестиха за Българска национална телевизия от Министерството на защитата. Причината още веднъж са подхванатите противоепидемични ограничения, засягащи и военните, в цяла Европа. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР