Най-голямото социологическо проучване до момента за климатичните промени е установило,

...
Най-голямото социологическо проучване до момента за климатичните промени е установило,
Коментари Харесай

Най-голямото проучване в света: Хората искат борба с климатичните промени

Най-голямото социологическо изследване досега за климатичните промени е открило, че 2/3 от хората считат, че е " изключително световно състояние " , написа " Гардиън ".

Анкетата на Организация на обединените нации разкрива, че хората по света поддържат държавните управления да подхващат дейности в битката с климатичните промени . Анкетираните дават на политиците явен м андат да подхващат нужните дейности.

в 50 страни, доста от тях са младежи.

Докато по-младите хора демонстрират, че са най-загрижени, като 69% от тези на възраст сред 14 и 18 година споделят, че е изключително климатично състояние , 58 на 100 от тези на възраст над 60 година са съгласни. Това подсказва, че няма огромно разделяне във връзка с поколенията.

Дори и когато климатичните дейности изискват огромни промени в родните им страни, болшинството към момента поддържа ограниченията.

В страните, където изкопаемите горива са огромен източник на излъчвания, хората твърдо поддържат възобновими източници , в това число в Съединени американски щати (65%), Австралия (76%) и Русия (51%).

Където изсичането на гори е огромна причина за появяването на излъчвания, хората поддържат да се запазят дърветата, в това число 60% в Бразилия и 57% в Индонезия.

Като цяло най-популярните дейности в битката с климатичната рецесия са отбрана и възобновяване на горите, последвано от потребление на възобновима сила и селско стопанство, което не вреди на климата. Насърчаването на растителна хранителна диета е минимум известно измежду 18-те политики в изследването, като единствено 30% го поддържат.

Полът е фактор в някои страни. Най-малко 5% повече мъже и момчета от дами и девойки в 16 страни споделят, че има изключително климатично състояние. Но в четири страни, Съединени американски щати, Австралия, Канада и Англия, доста повече дами и девойки са обезпокоени от световното стопляне.

Проучването " Климатичен избор на народите " е извършено в 50 страни с високи, междинни и ниски приходи, които съставляват повече от половината международно население.

Сондажът е разкрил, че във Англия и Италия (по 81%) е най-голям процентът на хората, които декларират, че има изключително климатично състояние . 72% мислят същото в Австралия, 65% в Съединени американски щати и Русия и 69 на 100 в Индия. Най-ниският % е в Молдова, където 50 на 100 от интервюираните споделят, че има изключително климатично състояние.

Относително дребната поддръжка за поощряване на диета, основаваща се на растителна храна, евентуално е поради по-малкото благоприятни условия в някои страни или хората смятат, че диетата е по-личен избор. Подкрепата е най-висока в Германия (44%) и Англия (43%).

Причината за какво повече мъже и момчета от дами и девойки считат, че има изключително климатично състояние е обвързвана евентуално с достъпа до обучение , изключително в страни като Нигерия и Виетнам.

Проучването е открило още, че колкото по-образован е човек, толкоз по-вероятно е да мисли, че има изключително климатично състояние .

Проучването е публикувано посредством реклами във видеоигри и пъзели Angry Birds, Subway Surfers, Sudoku и Words With Friends, което е помогнало за присъединяване на по-млади хора.

Данните са събрани сред октомври и декември 2020 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР