Най-голямото събитие, популяризиращо науките за земята ще се проведе в

...
Най-голямото събитие, популяризиращо науките за земята ще се проведе в
Коментари Харесай

Бургас посреща най-голямото географско събитие в страната

Най-голямото събитие, популяризиращо науките за земята ще се организира в Бургас. Събитието е в границите на два дни 27 и 28 април и ще се организира в Конгресния център. Днес кметът на Бургас Димитър Николов,деканът на Геолого-географския факултет (ГГФ) на Софийския университет проф. Климент Нейденов идиректорът на Филиал-Бургас на СУ проф. Теодор Седларски разискаха акцентите от програмата и новите вероятности.

Проф. Найденов удостовери готовността през актуалната образователна година в Бургас да стартира образование в професионално направление 4.4 „ Науки за земята “. В него се приготвят експерти по геология и география. Специалностите в това направление не се оферират от други висши образователни заведения в Югоизточния район. Наличието на необятен кръг от благоприятни условия за висше обучение, дружно с географските предпоставки, богатия културен живот и положителната градска инфраструктура ще дадат на Бургас стремежи научен образ и студенти. От есента факултетът ще даде опция за образование с осъществяване на занятия в Бургас в няколко атрактивни магистърски стратегии.

Програмата Българския географски фестивал ще включва изложения, състезания за възпитаници, студенти и учители; научно-популярни презентации на изявени персони (сред доказаните посетители за 2024 година са Георги Бърдаров, Симеон Идакиев и др.); интерактивни и на практика надпревари, географски куиз за студенти, тематични щандове и географски изненади и други Участници във фестивала са възпитаници, учители, студенти, учени и фенове на географията.

Участието във фестивала е гратис, само че се изисква предварителна регистрация на уеб страницата на Географ БГwww.geograf.bg.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР