Най-голямото по размер българско знаме, вече е разпънато по поляните

...
Най-голямото по размер българско знаме, вече е разпънато по поляните
Коментари Харесай

Най-голямото българско знаме вече е на Рожен

Най-голямото по мярка българско знаме, към този момент е разпънато по поляните на Рожен и чака формалното разкриване на Събора на Народното творчество и отглеждане на животни, който ще бъде открит на следващия ден.  

Най-големият народен трикольор е с внушителни размери. То е дълго 321 метра и необятно 21 метра, като общата му повърхност е близо 7 000 кв.м. Ако лентите бъдат сложени една след друга, дължината му ще е към 4,5 км., по данни на Атанаска Велчева, шефката на компанията, ушила знамето.
 Адриан Кулев

 Адриан Кулев

 Адриан Кулев-->
" Над 4 500 метра плат и 20 километра конци, са били нужни за направата на знамето и към месец работа на две смени от две шивачки, като най-трудният развой е било сгъването и преместването. Знамето, дружно с структурата тежи към 600 кг . ", уточни още Велчева.

В разпъването на трибагреника участваха десетки доброволци и емблематични спортисти на България, сред които бяха боксьорът Тервел Пулев, сноубордистите Екатерина Дафовска и Радослав Янков, автомобилният играч Крум Дончев и състезателката по битка Елица Янкова.
 Адриан Кулев

 Адриан Кулев
Идеята на уредниците за разпъването на най-голямото знаме в страната, което е с към 20 метра по-дълго от предходните флагове, които са шити за събора на Рожен е точно там да има подобен знак, който сплотява българската нация.

„ Това знаме се прави само за тук. След като завърши това събитие, ние ще го превърнем в хиляди дребни флагове, може би над 13 000, които ще бъдат раздадени в деня на българската самостоятелност - 22 септември , ще дарим в няколко регионални центрове в страната “, разяснява Владислава Андреева, от уредниците на събора.
 Адриан Кулев

 Адриан Кулев
От на следващия ден до неделя, на поляните на Рожен се чака да преминат над 250 000 души. Организаторите приканват всички присъстващи да пазят знамето и да не го газят, като канят всички деца и младежи, пристигнали на Рожен с национални носии или с детайли от това облекло в петък и събота от 16:00 часа в подножието на българското знаме, с цел да се реализира емблематична фотография.

Идеята е в един кадър да има най-вече българчета в национални носии, на фона на най-голямото българско знаме.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР