Най-голямото ми притеснение бе историята да не се повтори“, сподели

...
Най-голямото ми притеснение бе историята да не се повтори“, сподели
Коментари Харесай

Меган Маркъл, принцеса Даяна и ненаучените уроци

„ Най-голямото ми терзание бе историята да не се повтори “, показа принц Хари пред Опра Уинфри, изтъквайки, че това е една от аргументите с Меган Маркъл да се отделят от кралското семейство преди една година. Историята с Даяна, която почина едвам на 36 години, преследвана от папараци в Париж. Даяна, която беше разкъсвана сред обожанието на народа, личната си емоционалност, свадите с принц Чарлз и натиска както от страна на кралския двор, по този начин и от медиите. Даяна, чието име неколкократно бе упоменато в „ унищожителното изявление “ на Опра с херцога и херцогинята на Съсекс. Именно към един от приятелите на лейди Ди се е обърнала Меган Маркъл, когато изпаднала в прочувствена рецесия, „ тъй като кой различен би могъл най-добре да разбере нещата от вътрешната страна? “.

Историята обаче като че ли освен се повтаря, само че самите Меган и Хари демонстрират, че уроците от ориста на Даяна са всичко друго, само че не и научени. Отзвукът от тяхната двучасова истина занапред ще отеква сред стените на Бъкингамския замък, сред редовете на пресата и сред техния персонален свят, който те желаят да опазят недокоснат. Неуспешно към този момент.

През януари 2020 година двамата се реалокираха в Канада, а по-късно в Калифорния, а неотдавна беше оповестено, че няма да се върнат във Англия като настоящи членове на кралското семейство. Но както разяснява Кейти Никъл, която наблюдава живота в кралския двор: „ Те са разкрили повече за живота си в този момент (откакто са в Америка), в сравнение с от по всяко време било “. Защото откогато се отдръпнаха от кралските отговорности, Хари и Меган стартираха подкаст със Spotify, подписаха контракт с Netflix и дадоха изявленията на Джеймс Кордън и Опра Уинфри, макар че диалогът с тв водещата стартира с ясното конкретизиране, че те няма да получат никакво възнаграждение за него.

Това не беше част от проекта, съобщи херцогът на Съсекс пред Опра за споразуменията със Spotify и Netflix, само че фамилията „ безусловно ме отряза финансово “, добавя той. Принц Хари показа още, че са съумели да си оказват помощ с неговото завещание от принцеса Даяна. Според Celebrity Net Worth той разполага с към 50 милиона $, а Меган Маркъл с към 5 милиона и това е преди упоменатите контракти. За тях обаче очевидно това е незадоволително, тъй като съумяват да намират задоволително способи да осребрят публичността си и да си обезпечат спокоен живот.

Но сигурно той още няма да е спокоен и слънчев. И може би в никакъв случай няма да бъде.

Колкото и Хари да желае да защищити брачната половинка си от таблоидите, от фамилията си,  а самият той да се избави от всичко това, Меган – съзнателно или не – върви тъкмо в противоположната посока. Дали поради пари, дали поради внимание, дали поради популярност? Едва ли в миналото ще бъда разкрита цялата истина, която за тях е една, а за други е друга, тъкмо както в никакъв случай няма да бъде разкрита тази на Даяна, която остана вечно в оня тунел, в Париж, на 31 август 1997 година.

Още от официализирането на връзката на Хари с Меган Маркъл, която е надалеч от визиите на кралското семейство за съвършената брачна половинка на принц, тъй като е американка, разведена католичка, дете от разбъркан брак на разведени родители, активистка, актриса и блогър по едно и също време, херцогинята непрестанно е сравнявана с Даяна. Но какво би могло да спре едно момиче да прекрачи прага на кралския двор, в случай че е хванало вярното момче за ръка, а историята към този момент неведнъж е показвала, че от дълго време не е наложително да имаш синя кръв, с цел да станеш част от него.

Меган твърди, че е подходила с наивитет, прекрачвайки прага на Бъкингамския замък, изключително откакто била призната с отворени прегръдки първоначално, само че сигурно най-малко малко е била осведомена с историята на принцеса Даяна, задоволително обществена и задоволително показвана под друга форма от разнообразни гледни точки. Сравненията не престават и след признанията на Маркъл за расистките мнения, неналичието на поддръжка от кралския двор, нападките на таблоидите и прочувствения срив с мисли за самоубийство, които доведоха до това още веднъж да бъде припомнена трагичната орис на лейди Ди.

Съдба, от която нито Хари, нито Меган са научили своите уроци, а ние се чудим дали този филм към този момент не сме го гледали.

С тази разлика, че връзката на Даяна приключва с разлъка и драматичен край, а Маркъл към момента има цялостната поддръжка на своя принц и на няколко хиляди километра от Англия. Но каквито и прилики и разлики да бъдат търсени, двете демонстрират, че красивите истории за принцеси, в които всяко малко момиче има вяра, в никакъв случай нямат своя благополучен край (въпреки че още имаме вяра за този на Хари и Меган). Реалността не е приказката, в която всички желаеме да живеем, нито истината постоянно води до мечтаната развръзка, тъй като думите на Меган занапред ще бъдат обръщани против нея. Тяхната фантазия, че надалеч от кралския двор ще водят спокоен живот, който може би Даяна би желала за тях, към момента наподобява недостижима. Но както самата Маркъл споделя пред Опра: „ Вече прекалено много беше изгубено “. А те най-сетне се усещат свободни, най-малко към този момент. 

 
Възходът на Пепеляшките

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР