Най-голямата телевизионна драма за последното десетилетие е историята за това

...
Най-голямата телевизионна драма за последното десетилетие е историята за това
Коментари Харесай

Американците късат кабела, а все повече европейци гледат платена телевизия

Най-голямата телевизионна драма за последното десетилетие е историята за това по какъв начин хората гледат телевизия. Преди 10 години съвсем девет от 10 американски семейства се абонираха за кабелна или сателитна телевизия. Днес малко повече от половината го вършат. Сривът на платената телевизия на фона на напредъка на онлайн стрийминга промени телевизионната промишленост и принуди холивудските колоси като Disney да премислят своя бизнес модел. И темпото, с което потребителите " прерязват кабела " от доставчиците, единствено се усилва.

Но не на всички места. От другата страна на Атлантическия океан тези, които прекъсват кабелите, са по-малко от тези, които ги прекарват. Докато американците скапват договорите си, европейците се абонират за кабелни и сателитни услуги с максимален ритъм до момента. Проникването на платена телевизия във Англия ще надмине това в Америка тази година съгласно анализаторската компания Ampere Analysis. Във Франция и Германия към този момент това е реалност.
На какво се дължи смяната
Защо мегатрендът на американските медии пропусна Европа? Една от аргументите е цената. Кабелната промишленост на Америка може да наподобява конкурентна - най-големият състезател, Comcast, държи единствено една четвърт от пазара. Но той е мощно регионализиран, тъй че множеството домове имат малко благоприятни условия, споделя Ричард Броутън от Ampere. Резултатът е междинна месечна сметка за кабелна телевизия от близо 100 $. Британските домове заплащат по-малко от половината. Данъчните малки врати направиха платената телевизия още по-добра договорка в някои елементи на Европа. Проникването й във Франция се увеличи от 30% на 90% сред 2004 и 2014 година, откакто държавното управление наложи по-ниска ставка на Данък добавена стойност за телевизионните услуги, в сравнение с за телекомуникациите, като несъзнателно даде тласък на телефонните компании да прибавят на ниска цена ефирен пакет към предлагането си и да употребяват по-ниските данъчни ставки. Вратичката към този момент е затворена, само че абонаментите остават доста.
Докато холивудските студиа не престават да лицензират своите стратегии за локални играчи, потребителите ще имат всички учредения да се придържат към платената телевизия.
Вторият фактор е наличието. Американската кабелна телевизия изчерпва предаванията си, защото студиата реалокират най-хубавите такива в личните си стрийминг платформи. В Европа, където някои стриймъри към момента не са стартирали, компаниите за платена телевизия резервират правата върху доста от най-популярните заглавия. Британците, които търсят третия сезон на " Наследството " на WarnerMedia да вземем за пример, би трябвало да отидат в Sky, компания, благосъстоятелност на Comcast, защото HBO Max на Warner към момента не е наличен отвън Америка.

Последната причина, заради която Европа към момента избира кабелната телевизия, е, че американските стрийминг услуги са основали партньорства с европейски компании за платена телевизия, вместо да се конкурират с тях. В конкуренцията за клиенти най-бързият метод за стрийминг в Европа е да обединят старания със сателитни и кабелни оператори. Те са тези, които имат достъп до потребителите и способността да се оправят с локалния маркетинг и продажбите на реклами. В Испания Vodafone предлага пакетни абонаменти за Netflix, Disney+ и други. Следващата година Paramount+ на ViacomCBS ще започва в шест европейски страни на платформата Sky.
Бъдещето
Ще премине ли в последна сметка отрязването на кабела през Атлантическия океан? Докато холивудските студиа не престават да лицензират своите стратегии за локални играчи, потребителите ще имат всички учредения да се придържат към платената телевизия. За самите студиа тези покупко-продажби са преференциални, показва Броутън: " Ако действате като Disney и анулирате всички контракти с малките екрани, а по-късно ги замените със лична услуга непосредствено към потребителя, това ще ви остави малко недостиг във вашите финансови средства. "

В дълготраен проект обаче студиата биха предпочели да насочат феновете към техните лични платформи, както в Америка. При този сюжет компаниите за платена телевизия може да имат малко какво да предложат с изключение на спорт дружно със стрийминг пакети от сорта, предлагани от френския Orange или английския Virgin Media. Warner възнамерява последователно европейско разпространяване на HBO Max през идващите няколко години. До излизането на четвъртия сезон на " Наследство " публиката може да го гледа онлайн.

2021, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Компании 2 Енергетика 3 Инфраструктура 1 Компании 2 Свят 3 Енергетика 1 Компании 2 Енергетика 3 Свят
Най-голямата телевизионна драма за последното десетилетие е историята за това по какъв начин хората гледат телевизия. Преди 10 години съвсем девет от 10 американски семейства се абонираха за кабелна или сателитна телевизия. Днес малко повече от половината го вършат. Сривът на платената телевизия на фона на напредъка на онлайн стрийминга промени телевизионната промишленост и принуди холивудските колоси като Disney да премислят своя бизнес модел. И темпото, с което потребителите " прерязват кабела " от доставчиците, единствено се усилва.Но не на всички места. От другата страна на Атлантическия океан тези, които прекъсват кабелите, са по-малко от тези, които ги прекарват. Докато американците скапват договорите си, европейците се абонират за кабелни и сателитни услуги с максимален ритъм до момента. Проникването на платена телевизия във Англия ще надмине това в Америка тази година съгласно анализаторската компания Ampere Analysis. Във Франция и Германия към този момент това е реалност.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор The Economist
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР