- най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и

...
- най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и
Коментари Харесай

RockSchool е големият победител в ПРОМЯНАТА 2018/2019

- най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп и Фондация Reach for Change България. Той беше разгласен на специфична Церемония на ПРОМЯНАТА с водещ Надежда Узунова през вчерашния ден вечерта.

Боян Симеонов и Васил Спасов от RockSchool основават стратегия за музикално обучение, приспособено за деца и младежи със зрителни проблеми. Тя дава опция на незрящите деца да се развиват, да бъдат щастливи и уверени в себе си и да станат част от подкрепяща се общественост. Програмата ще включва оборудван музикален кабинет с нужния хардуер и програмен продукт за потребностите на незрящите деца, работа с подготвени експерти, които ще преподават уроци по пеене, китара, пиано, барабани, саксофон и доста други принадлежности, както и стипендиантски фонд за тези деца, които нямат финансовата опция да заплатят за уроците си.
 RockSchool NOVA
RockSchool бяха определени измежду 134 кандидатствали в петото издание на състезанието след осем стадия на селекция. В предпоследния стадий – онлайн гласоподаване, което се организира сред 15 януари и 4 февруари - публиката имаше опция да поддържа своя любимец измежду петимата финалисти в състезанието –,,,,. Гласуването приключи с рекордните 80 868 гласа и класира на финала RockSchool, За храната и Книговище, които получиха най-вече гласове.
 Книговище NOVA-->
На 13 февруари тримата бяха оценени от възрастно и детско жури, които дружно взеха финалното решение RockSchool да бъде огромният победител в ПРОМЯНАТА 2018/2019.

“Вярвам, че това, което сплотява хората, които основават обществена смяна, са чувствителността и вярата. Чувствителността да можеш да се поставиш на мястото на различен, да те е грижа за проблемите на другите, за проблемите на обществото. И вярата – че можеш да промениш нещо, че можеш да успееш, даже когато ти е доста мъчно да продължиш напред. Именно тези качества носят и петимата финалисти в ПРОМЯНАТА тази година, както и всички останали обществени бизнесмени, подкрепяни от ПРОМЯНАТА. И аз съм им доста признателен за това, което вършат и за това, че носят вяра във времена, които са предизвикателни и сложни. “ – показа Юрий Вълковски, изпълнителен шеф на Фондация Reach for Change България.
 За Храната NOVA
“Всяка година хората, въвлечени в ПРОМЯНАТА стават повече. За петте издания на самодейността сме подкрепили 70 обществени бизнесмени, а децата, на които те са помогнали, към този момент са десетки хиляди. ПРОМЯНАТА заема особено място за всички нас в NOVA – всяка година от ден на ден чиновници се включват като доброволци или споделят своята професионална бизнес експертиза като ментори на обществените бизнесмени. С всяко издание на състезанието от ден на ден хора се включват в онлайн гласуването, общността от специалисти от разнообразни браншове, които поддържат ПРОМЯНАТА и правят оценка претендентите, също пораства. Благодарим ви, че дружно сътворяваме по-добър
и логичен свят за нашите деца. “ – добави Мира Иванова, водещ на съботно-неделния утринен блок по NOVA „ Събуди се “, която връчи чека на спечелилия.
RockSchool ще получи безплатно финансиране от 30 000 лева, а За храната и Книговище – по 15 000 лева
 Промяната NOVA
Освен финансовата поддръжка и петимата финалисти - RockSchool, Carrot, Книговище, За храната и Технократи, стават част от Инкубатора на ПРОМЯНАТА за интервал сред една и пет години. Те ще получат образования, съвещания от бизнес ментори, достъп до интернационалната мрежа от обществени бизнесмени на Reach for Change и медийна поддръжка, с помощта на Нова Броудкастинг Груп.

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-доброто и несъмнено бъдеще на българските деца. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 90 000 деца и младежи от цялата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР