Най-голямата руска авиокомпания Аерофлот обяви, че спира всички полети за

...
Най-голямата руска авиокомпания Аерофлот обяви, че спира всички полети за
Коментари Харесай

Аерофлот спира всички полети извън Русия от 8 март

Най-голямата съветска самолетна компания " Аерофлот " разгласи, че стопира всички полети за чужбина от 8 март - вторник. 

От на следващия ден няма да бъдат допускани на интернационалните полети и пасажери с двупосочни билети, чието връщане в Русия е планувано след 8 март. 

Единствените курсове зад граница на " Аерофлот " отсега нататък ще се извършват към столицата на Беларус - Минск. Продължават единствено вътрешните полети сред летищата в Русия, като се изключи южните райони на страната, където въздушното пространство е затворено поради войната в Украйна. 

Решението за прекъсването на задграничните курсове е оповестено като " краткотрайно ", поради " пораждане на спомагателни условия, възпрепятстващи осъществяването на полетите ", само че не е посочена последна дата на анулацията му. 

Руската авиация към този момент няма право да лети до страните от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада и други като част от глобите против Кремъл поради нашествието в Украйна. 

Проблемите на " Аерофлот " са задълбочени и поради решението на Boeing, Airbus и General Electric да прекратят обслужването на самолетите им и да спрат доставките на аварийни елементи. 

Още в първите дни на войната съветски икономисти предвидиха, че това ще принуди самолетната компания да приключи активността си поради рисковете за флотилията си. На собствен ред Русия затвори своето въздушно пространство с огледални наказания. 

" Аерофлот " приканва пасажерите, които се намират в чужбина и имат двупосочни билети за прибиране в Русия, да изискат презаверяване и по-бързо прибиране в страната. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР