Най-голямата полза за ПФК Левски от сключеното в края на

...
Най-голямата полза за ПФК Левски от сключеното в края на
Коментари Харесай

Левски е спестил 2,5 млн. лева от споразумението с НАП

Най-голямата изгода за ПФК Левски от подписаното в края на 2023 година съглашение с Националната организация за приходите е, че са отпаднали 10% наказателна рента върху дължимата сума.

Преди съглашението Левски е плащал 13% рента, образувана от 10% наказателна рента плюс 3% рента върху главницата от дълга на клуба към страната. Олихвява се единствено главницата, която към края на 2023 година е малко над 5 милиона лв..

При груби сметки излиза,че Левски икономисва годишно над 700 000 лв., а това за три години прави към 2.5 милиона лв. спестени разноски за клуба.

От 1 януари 2024 година ПФК Левски ще внася по 279 000 лв. в продължение на 36 месеца. Ако не е било направено това съглашение, то вноските можеха да са с по към 70 000 лв. всеки от тези 36 месеца или към 350 000 лв. месечно.

За другите изгоди за Левски от разбирането с Национална агенция за приходите:

- Първата изгода, която вълнува и последователите на най-популярния клуб е, че по този начин Левски ще получи лицензи от БФС и от УЕФА, които следва да получат тимовете от началото на годината.

- Втората изгода за Левски е, че ще има сигурност в комерсиалния продан с други търговски контрагенти. Логиката е, че щом клубът има кредитоспособност към Национална агенция за приходите ще има повече доверие и от страна на компаниите, с които Левски работи.

- Третата изгода за Левски от подписаното съглашение е обвързвана с обстоятелството, че като клуб ще може да си възнамерява финансовите разноските за дадена календарна година. Ще могат да създадат по този начин, че разноските да са по-малко от приходите. От клуба при положителни покупко-продажби (продажби на футболисти) ще могат и по-бързо да погасят отговорностите към Национална агенция за приходите. Особено главницата - към 06.11.2023 година дългът към този момент е в размер на 10 099 812 лева (5 189 337 лева главница и 4 910 475 лева Лихви).

За Национална агенция за приходите изгодата от подписаното съглашение е, че страната ще прибере близо 10 милиона лв., когато приходите са значима част от държавния бюджет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР