Най-голямата открита ледена пързалка на Балканите отвори в петък сутринта

...
Най-голямата открита ледена пързалка на Балканите отвори в петък сутринта
Коментари Харесай

Най-голямата открита ледена пързалка на Балканите отвори врати в Пловдив

Най-голямата открита ледена пързалка на Балканите отвори в петък сутринта порти в Пловдив в наличието на кмета на града под тепетата Иван Тотев.

Площта на оборудването, ситуирано на площад „ Централен ” пред Военния дом и някогашния Партиен дом, е 1400 квадратни метра, а работното време на пързалката е от 10 до 22 часа.
 2pl4003-1  2pl4003-2  2pl4003-3
„ Амбицията ни е всяка година да усилваме площта и като във всеки европейски град да имаме тази прелестна атракция ”, съобщи градоначалникът Тотев. Сред първите, които изпробваха пързалката бе заместник-кметът по общинската благосъстоятелност Димитър Кацарски, който сподели похвални механически умения на леда.

Фирмата, която за трети път прави атракцията на площад „ Централен ” в Пловдив, разполага със 700 чифта кънки, като наемът за тях е 2 лв., а входът за 90 минути коства 5 лв..

Тези, които за първи път се качват на кънки, против 10 лв. могат да си наемат тренажор пингвин, с чиято помощ се образоват да карат, посочи шефът на ледената пързалка Николай Денев.

Докато на южната страна на площад „ Централен ” в Пловдив откриваха новата ледена пързалка, на северната част край Централна поща стартира бутането на четирите остарели павилиона. Според градската администрация точно те до момента са били препъникамъкът за реализирането на директна връзка сред площад „ Централен ” и Одеона и за старта на огромния ремонт на пъпа на Пловдив.

 2pl4003-4

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР