Най-голямата компания за кафе в света Nestle ще инвестира над

...
Най-голямата компания за кафе в света Nestle ще инвестира над
Коментари Харесай

Най-голямата компания за кафе в света инвестира над $1 милиард в устойчиво земеделие

Най-голямата компания за кафе в света Nestle ще влага над 1 милиард $ до 2030 година в по-устойчиви способи на земеделие, на фона на изменението на климата и рисковото време - фактори, които заплашват културите.

Идеята е да се стимулират фермерите да подхващат дейности, като засаждане на покривни култури за отбрана на почвата.

Доставките на кафе са застрашени от изменението на климата: реколтата се отглежда покрай екваториалния пояс, който е най-уязвим на рискови метеорологични условия като суши и урагани. Покачването на температурите е дълготрайна опасност, която може да понижи площта, подобаваща за развъждане на кафе с до 50% до 2050 година съгласно Междуамериканската банка за развиване (IDB).

Екстремните студове в Бразилия понижиха миналогодишната годишна продукция и лимитират капацитета за 2022 година

" Няма да имаме жизнеспособни ферми за развъждане на кафе след 20 или 30 години, в случай че не предприемем дейности в този момент ", счита ръководителят на бизнеса с кафе на Nestle Дейвид Рени.

Nescafe желае да набира всичките си първични материали за произвеждане на кафе от устойчиви ферми до 2025 година по отношение на 82% през 2021 година Освен това желае една пета от него да се отглежда с регенеративни способи до 2025 година

Какво включват измененията?

Програмата включва подмяна на кафеените дървета с устойчиви на заболявания и климатични промени сортове, които могат да оказват помощ за увеличение на добивите за фермерите. Nestle предлага тласъци и награди за кафени зърна, идващи от отговорно произвеждане, само че незадоволително фермери ползват такива ограничения сами.

Въпреки, че звучи добре, развъждането на устойчиви култури е комплициран проблем. Инвестирането в регенеративни практики може да бъде рисковано и скъпо за обеднелите фермери.

Над 80% от фамилиите, отглеждащи кафе, живеят на или под прага на бедността съгласно организацията с нестопанска цел TechnoServe. Те се изправят и пред растящата инфлация.

В Мексико, Кот д`Ивоар и Индонезия Nescafe ще пилотира стратегия за финансова поддръжка, с цел да насърчи фермерите да преминат към регенеративни способи. Заедно с фермерите ще тества ограничения като условни парични тласъци и метеорологична застраховка, с цел да направи развъждането на кафе по-устойчиво.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР