Най-голямата компания за добив на въглища в света Coal India

...
Най-голямата компания за добив на въглища в света Coal India
Коментари Харесай

Най-голямата компания за въглища в света ще инвестира 600 млн. долара в соларна енергия

Най-голямата компания за рандеман на въглища в света Coal India Limited (CIL) ще влага в построяването на слънчев парк с мощ 3000 мегавата, съобщи Би Би Си.

За съпоставяне, АЕЦ „ Козлодуй “, която генерира над 50% от електрическата енергия в България, има два блока, всеки от тях с мощ по 1000 мегавата.

Проектът на CIL, който ще се работи в съдействие с държавната индийска компания NLC за рандеман на изкопаеми горива и термална сила, е на стойност 1,26 милиарда $, като всяка компания има 50% присъединяване. Той би трябвало да бъде подготвен до края на 2024 година

CIL също по този начин възнамерява да взе участие в търгове за създаване на други планове за възобновими енергийни източници. Това бележи забележителна смяна в посоката на компанията, която създава над половината от въглищата на Индия.

„ Ние сме наясно, че ще загубим своя бизнес с въглища през идващите 2 или 3 десетилетия. За сметка на това слънчевата сила ще добива от ден на ден известност “, разяснява Прамод Агарвал, ръководител на компанията пред Ройтерс.

CIL към този момент затвори 82 мини през последните 3 години и уволни над 18 хиляди служащи. Компанията възнамерява да продължи да редуцира личен състав от мините си.

Към момента Индия употребява към 1 милиарда тона въглища годишно, което я прави най-големия консуматор в света след Китай. CIL създава над 700 млн. тона годишно, което е повече от цялото произвеждане на въглища в Съединени американски щати.

Индия е част от Парижкото съглашение и си сложи за цел до 2030 година да понижи нездравословните си излъчвания с 35% спрямо равнищата от 2005 година Страната се надява да има общо 175 хиляди мегавата ВЕИ мощности, като тази цел е 450 хиляди мегавата до края на десетилетието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР