Най-голямата експертка по маймунска шарка в Световната здравна организация (СЗО)

...
Най-голямата експертка по маймунска шарка в Световната здравна организация (СЗО)
Коментари Харесай

СЗО не очаква маймунската шарка да се превърне в нова пандемия

Най-голямата експертка по маймунска шарка в Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че не чака стотиците регистрирани досега случаи да се трансфорат в нова пандемия, само че призна, че към момента има доста незнайни за заболяването, в това число по какъв начин тъкмо се популяризира и дали прекъсването на всеобщата имунизация против дребна шарка преди десетилетия може по някакъв метод да форсира предаването ѝ, заяви Асошиейтед прес.

На обществена сесия доктор Розамунд Люис от СЗО съобщи, че е извънредно значимо да се подчертае, че голямото болшинство от случаите, които се следят в десетки страни по света, са при гейове, бисексуални или мъже, които вършат секс с мъже, тъй че учените ще продължат да изследват въпроса. Тя прикани изложените на риск лица да бъдат деликатни.

[gallery]12548[/gallery]

„ Много е значимо това да се опише, тъй като наподобява, че се усилва методът на предаване на инфекцията, който може да е бил незадоволително разпознат в предишното “, сподели Люис. Тя добави, че в СЗО за момента не са обезпокоени от опцията за световна пандемия. „ Загрижени сме, че хората могат да се заразят с тази зараза посредством излагане на висок риск, в случай че не разполагат с нужната информация, с цел да се предпазят. “

Тя предизвести, че всеки е изложен на евентуален риск от болестта, без значение от половата си ориентировка. Други специалисти акцентираха, че може би е инцидентно, че заболяването е била засечена първо при гейове и бисексуални мъже, като обявиха, че в случай че не бъде лимитирана, тя може бързо да се популяризира и в други групи.

Миналата седмица СЗО заяви, че в 23 страни, в които до момента не е имало случаи на маймунска шарка, към този момент са регистрирани над 250 случая. Вчера Англия разгласи още 71 случая на маймунска шарка. В Испания през уикенда се появиха нови 22 случая на болестта, с което общият им брой в страната доближи 120, заяви Ройтерс. В Конго девет души са умряли от маймунска шарка през тази година, уточни АП, а Нигерия е записала първия смъртен случай от тази болест от началото на годината.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР