Най-големият в света производител на полупроводници, базираният в Тайван TSMC

...
Най-големият в света производител на полупроводници, базираният в Тайван TSMC
Коментари Харесай

Най-големият в света производител на микрочипове ще прави най-съвременни полупроводници в нов завод в САЩ

Най-големият в света производител на полупроводници, основаният в Тайван TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), ще създава усъвършенствани микрочипове от категория 4 нанометра в цех в Съединени американски щати в щата Аризона, който е плануван да проработи през 2024 година Това заяви Bloomberg, базирайки се на свои източници.

По техни данни, в началото е предвиждано заводът, който ще се появи в региона на град Финикс, да създава 5-нанометрови полупроводници, т.е. по-малко усъвършенствани в сравнение с в този момент плануваните. Да създава високотехнологични микрочипове, са поискали от тайванския софтуерен колос компанията Apple и производителите на графични процесори Nvidia и AMD, които си партнират с него.

TSMC би трябвало да разгласи публично своя проект за произвеждане на високотехнологични микрочипове идната седмица на събитие във Финикс, на което се чака да участват президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, министърът на търговията и представители на софтуерни компании.

Източниците на Bloomberg означават, че TSMC има намерение да построи и различен цех в Съединени американски щати, където да създава най-усъвършенстваните към този момент полупроводници - 3-нанометрови чипове. Тайванският производител към този момент заяви, че възнамерява да създава 20 000 полупроводника на месец в завода в Аризона, само че съгласно източниците, след преразглеждане на проектите си, е допустимо да усили производството.
 Съединени американски щати лимитират износа на високотехнологични чипове за Китай и Русия
Съединени американски щати лимитират износа на високотехнологични чипове за Китай и Русия

Същевременно най-големите американски софтуерни корпорации купуват микрочипове от тайванската TSMC
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР