Най-големият в света производител на храни и напитки Nestlé отчете

...
Най-големият в света производител на храни и напитки Nestlé отчете
Коментари Харесай

Nestlé отчете най-висок ръст на продажбите от 14 години заради по-високите цени

Най-големият в света производител на храни и питиета Nestlé регистрира най-високия растеж на продажбите си за деветмесечието от 14 години и разгласи по-добра прогноза за годишните си резултати. Съпоставимите чисти продажби, които изключват резултатите от промени във валутните курсове и от придобивания, до септември са се повишили с 8.5% на годишна база. Това се дължи главно на по-високите продажни цени, до момента в който регистрираният действителен растеж на размерите е едвам 1%.

Продажбите на производителя на продуктите с марка Maggi, десертите Kit Kat, капсулите за кафе Nespresso и други за деветте месеца доближават 69.1 млн. швейцарски франка (69.3 милиарда долара), като растежът е воден от храната за домашни любимци Purina, която семействата са траяли да купуват макар натиска на инфлацията върху фамилните бюджети. Компанията чака да завърши годината с растеж на продажбите от 8%, като новата прогноза е по-оптимистична от миналата.

Продуктите в портфолиото на Nestlé, която има дружество и в България, са се продавали приблизително със 7.5% по-скъпо, което е най-бързият растеж на цените от десетилетия, а групата отдава нарастванията на по-високите разноски. Ръстът на размера на продажбите единствено през третото тримесечие обаче е в застой, като действително е на минус от 0.2% съгласно калкулации на анализатори, представени от Financial Times. Макар Nestlé да се показва добре, това може да са ранни знаци за утежняване на изискванията. Спад има в продажбата на капсули, откакто потребителите са почнали да пият повече кафе на открито след повдигането на коронавирус рестриктивните мерки.
Реклама
Групата също по този начин разгласи, че ще купи марката Seattle`s Best Coffee в Съединени американски щати от Starbucks, само че не разкри цената на договорката. Марк Шнайдер, основен изпълнителен шеф, сподели, че Nestlé е " постигнала мощен органически напредък ", до момента в който продължава отговорно да поправя цените в сходство с инфлацията. Швейцарската компания удостовери задачата си за марж на оперативната облага от към 17%.

Въпреки мощните продажби анализатори предизвестяват, че покачването на цените може скоро да отблъсне потребителите на фона на повишаващите се разноски за живот, които заплашват размерите на продажбите в цялата промишленост. Шнайдер дефинира икономическата среда като " предизвикателна " и сподели, че тя вреди на покупателната дарба на клиентите. През септември инфлацията в еврозоната доближи 9.9%, до момента в който в Съединени американски щати потребителските цени са нарастнали с 8.2% за година.
Свързани публикации Инфлацията в Съединени американски щати остава висока, макар че Фед повишава лихвите 13 октомври 2022, 17:50 Големите потребителски марки: конкуренция с инфлацията 12 октомври 2022, 08:15 Даниела Йорданова застава отпред на шоколадовия бизнес на " Нестле " за Югоизточна Европа 24 август 2022, 14:58 Как се ръководят 8000 души по време на война 17 юни 2022, 06:59 Странните способи, по които фирмите се оправят с инфлацията 5 май 2022, 06:03 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР