Най-големият в Източна Европа се намира в Сливен и е

...
Най-големият в Източна Европа се намира в Сливен и е
Коментари Харесай

Най-големият графит в Източна Европа се намира в Сливен

Най-големият в Източна Европа се намира в Сливен и е дело на световноизвестния български актьор Станислав Трифонов – Насимо. Стенописът носи името „ Жар “ и е ситуиран върху повърхност над 1 декар. Композицията съставлява 12 обособени, създадени в подробност и концептуално свързани произведения.
               

Това е най-грандиозният план на Насимо. Работата по творбата лишава 45 дни по 10 часа дневно  от него и на екипа му. За основаването му са употребявани 600 литра багра. Проектът е основан по покана на един от най-големите винопроизводители в страната – „ Домейн Бойар''. Поводът за основаването на композицията е 30-годишният празник на компанията. Графитът споделя историята за пътя на виното и човешкия живот. Проектът е ситуиран върху 11 винификатора (индустриални съдове за предпазване на вино) в маза „ Сините скали “.

Проектите му могат да бъдат видени в страни като България, Англия, Германия, Австрия, Италия, Белгия, Португалия, Канада, Русия, Полша, Румъния, Сърбия, Косово, Турция, Индия и Китай. Насимо е художник и графити актьор, който постоянно твори оттатък клишето. Смело си присвоява платното на изкуството, с цел да даде поле на богатото си въображение. А на нас ни остава единствено да се любуваме на постигнатото. Обръщаме се и поемаме назад към света, който може да бъде най-големият мотив за ентусиазъм.
               

 
               

 
               

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР