Най-големият спедитор на ориз в света Индия обмисля да забрани

...
Най-големият спедитор на ориз в света Индия обмисля да забрани
Коментари Харесай

Ще остави ли Индия гладно половината население по света

Най-големият изпращач на ориз в света Индия обмисля да забрани износа на множеството типове ориз. Този ход може да увеличи още повече към този момент по този начин или другояче високите цени на хранителния артикул. 

Правителството разисква проект за възбрана на износа ориз, като се изключи басмати, съгласно източници на Bloomberg. Причината: покачващите се цени на вътрешния пазар. Властите желаят да избегнат риска от по-голяма инфлация, съгласно източниците. 

Ако фактически бъде наложена възбрана, то това ще засегне към 80% от износа на ориз от Индия. Подобен ход може да намали вътрешните цени, само че рискува световните разноски да бъдат още по-високи. 

Оризът е съществена храна за близо 50% от международното население, а Азия употребява към 90% от международното предложение.

Индия дава отговор за към 40% от международната търговия с ориз. Миналата година южноазиатската странс забрани износа на натрошен ориз и наложи 20% мито върху доставките на бял и кафяв ориз, откакто войната сред Русия и Украйна увеличи цените на съществени хранителни артикули като пшеница и царевица. Страната ограничи износа на пшеница и захар. 

Индия доставя ориз за над 100 страни, като Китай, Сенегал, Кот д`Ивоар и Того са измежду най-големите клиенти. Акциите на KRBL Ltd., която е най-голямата компания за ориз в страната, се сринаха с 3,7%. 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР