Най-големият син диамант Bleu Royal, предлаган някога на търг, беше

...
Най-големият син диамант Bleu Royal, предлаган някога на търг, беше
Коментари Харесай

Най-големият син диамант в света бе продаден за $44 милиона

Най-големият наследник елмаз Bleu Royal, предлаган в миналото на търг, беше продаден на търг на аукционната къща Christie`s за 43,8 милиона $, оповестява Associated Press.

Тази сума доста надвишава предварителните оценки - в началото Christie`s оцени Bleu Royal на 35 милиона $. Лотът беше продаден като част от търг за първокласни артикули в Женева, който включваше и предмети, употребявани от известни персони. Например часовникът Rolex GMT-Master на Марлон Брандо, носен във кино лентата " Апокалипсис в този момент " и перлената огърлица, с която Одри Хепбърн се хвалеше в " Римска почивка ".

Уникално редкият камък с крушовидна форма и с тегло 17,61 карата, ограден от два диаманта, украсява златния пръстен наименуван Bleu Royal. През последните 40 години камъкът е бил в частна сбирка.

Името на купувача на бижуто с най-големият наследник елмаз в света не се оповестява.

" Това е голяма сума, като се има поради какво се случва в света през днешния ден ", сподели Рахул Кадакия от Christie.

В същото време представители на аукционната къща прецизираха, че скъпоценното украшение ще бъде трансферирано в частна сбирка за първи път от 40 години. Ръководителят на отдела за бижута на търга Макс Фосет добави, че екипът е удовлетворен от резултата от договорката. " Подготовката за търга в действителност отговаряше на всички условия, тъй че успяхме да заинтересуваме колекционери по целия свят от Далечния изток до Америка ", сподели той.

През октомври част от благосъстоянието на семейство Ротшилд беше продадено на търг за 62 милиона $. Според CNN огромна частна сбирка от изкуство, мебели, сребро, керамика и бижута, благосъстоятелност на Ротшилд, е продадена на няколко търга на Christie`s в Ню Йорк.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР