Най-големият проблем за голямата част от малкия бизнес е недостигът

...
Най-големият проблем за голямата част от малкия бизнес е недостигът
Коментари Харесай

Малкият бизнес продължава да страда от недостиг на кадри

Най-големият проблем за огромната част от дребния бизнес е дефицитът на всевъзможен тип работна мощ. Това демонстрират данните от изследване на Агенцията за поощряване на дребните и междинни предприятия. Дребните бизнесмени са обезкуражени и от неналичието на ефикасна държавна политика.

Повече от 70 на 100 от интервюираните бизнесмени се оплакват от дефицит на всевъзможен тип фрагменти. Най-дефицитни се оказват експертите със приблизително обучение. Близо 80% от работодателите имат подобен проблем. Ниските налози са главната форма на държавна поддръжка, която компаниите показват, споделя изпълнителният шеф на организацията Мариета Захариева : 43 % от бизнесмените чакат помощ от страната, с цел да съумеят да пласират своята продукция.

Останалата половина от компаниите сами се оправят с обезпечаването на пазари, като най-успешни са експортно насочените, осведомителните и информационните технологии, машиностроенето, хранително-вкусовата индустрия, услугите и туризма. Проучването е извършено измежду 400 компании в цялата страна.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР