Най-големият проблем е в неспособността на управляващите да вземат адекватни

...
Най-големият проблем е в неспособността на управляващите да вземат адекватни
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Проблемът не е в разногласията в тази коалиция, а в липсата на капацитет

Най-големият проблем е в неспособността на ръководещите да вземат съответни решения, сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " Татяна Дончева, водач на " Движение 21 ".

" Тук тематиката не е даваме или не даваме филантропична помощ и оръжие. Проблемът е, че няма ориентири за какво се вземат някои решения, към какво ще ни доведат те. " акцентира тя.

По думите ѝ след 4 месеца ръководство сегашната коалиция не стои доста устойчиво във връзка с някогашните ръководещи от ГЕРБ и на това, че са преодолени лостовете на ГЕРБ върху ръководството. Според нея казусът не е в различията в тази коалиция, а в неналичието на потенциал - управнически, интелектуален, политически.

Дончева разяснява и метода, по който поддържаме връзка с Русия за газа.

" Ние сме обективно по някакъв метод свързани с вероятни доставки и да ни се описват някакви неща, които биха могли да станат след няколко години, е несъстоятелно, тъй като ние тези няколко години би трябвало да ги преживеем и да имаме вид. ", означи Дончева и уточни, че методът на заплащане за газа и отхвърли да се прави в рубли остава като открит въпрос.

Според нейните изследвания въпросът стои по този начин:

" Русия желае да ѝ плащаме в долари в същата цена, в която е контрактувана, в същата банка, в която се заплаща, само че желае от нас да отворим втора сметка в банката в рубли, която служи на руснаците да си запазят парите. Защото през SWIFT системата американците имат опция да сложат ръка на доларите, които страните заплащат за доставките, а през рублите не могат да го създадат ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР