Най-големият пакистански град Карачи, град с 20-милионно население, е изправен

...
Най-големият пакистански град Карачи, град с 20-милионно население, е изправен
Коментари Харесай

Най-големият град в Пакистан регистрира притеснително нарастване на случаите на коронавирус

Най-големият пакистански град Карачи, град с 20-милионно население, е изправен пред притеснително повишаване на случаите на заразяване с ковид, откакто страната се сблъска с огнище на разновидността Омикрон, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29686
Процентът на позитивните проби в пристанищния град е достигнал 15,9 на 100, обявиха управляващите. Процентът на позитивните проби в страната за последните три месеца доближи рекордните 3,66 на 100 с 1649 нови случая и трима умряли за последните 24 часа по данни на здравното министерство. Общо страната е записала 1 305 707 случая и 28 972 свързани с COVID-19 смъртни случая от началото на пандемията.

" Рязкото повишаване на новите случаи е притеснително ", съобщи Каисер Саджад, общоприет секретар на Пакистанската здравна асоциация. Той добави, че доста хора не се тестват за COVID-19 и се лекуват по домовете си. Саджад посочи, че разновидността Омикрон господства измежду новите случаи и броят на признатите в болница може да нарасне през идните седмици. " Все още имаме информация за случаи на разновидността Делта и има опасения от нов вид, който го комбинира с Омикрон ", акцентира той.

Пакистан е сложил над 162 милиона дози ваксина, като над 73 милиона от жителите на страната са напълно имунизирани от началото на имунизационната акция през февруари 2021-а. Миналата седмица управляващите предизвестиха, че в страната може да стартира пета вълна на пандемията, откакто внезапното повишаване на броя на случаите постави завършек на низходящата наклонност.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29686  Швеция постанова нови ограничавания поради COVID-19 Швеция постанова нови ограничавания поради COVID-19  Бебе на 5 месеца е най-малкият възпален в Шуменско Бебе на 5 месеца е най-малкият възпален в Шуменско  Индия стартира да слага бустерни дози против COVID-19 Индия стартира да слага бустерни дози против COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР