Най-големият опозиционен блок в Сърбия в понеделник започна бойкот на

...
Най-големият опозиционен блок в Сърбия в понеделник започна бойкот на
Коментари Харесай

Сръбската опозиция бойкотира парламента, подкрепи протестите срещу Вучич

Най-големият опозиционен блок в Сърбия в понеделник стартира протест на националния и локалните парламенти в демонстрация на взаимност с митингите против президента Александър Вучич, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Ние няма да участваме, до момента в който настояванията от митингите " 1 от пет милиона " не бъдат изпълнени и не бъдат основани условия за свободни и почтени избори, съобщи в декларация Съюзът за Сърбия.

Протестите се организират в Белград всяка събота от началото на декември и в последните седмици в над 20 други сръбски градове. Мотото " 1 от 5 милиона " бе измислено, откакто Вучич отхвърли митингите, като сподели, че той няма да се огъне, " даже и вие да сте 5 милиона ".

Организаторите упорстват Вучич да отстрани хватката си върху медиите и за обективна рамка за избори. Като президент Вучич има малко официални права, само че управлява медиите и стопанската система посредством неговата Сръбска прогресивна партия, която господства в Народното събрание и в която той в действителност е недостижим престиж.

Ние не желаеме да бъдем част от фасадна народна власт и да осигуряваме легитимност на един тоталитарен режим, който задушава цялата съпротива и третира политическите противници като врагове на страната, съобщи Съюзът за Сърбия.

Този съюз сплотява към двайсетина партии и придвижвания от разнообразни елементи на политическия набор. Организаторите на митинга, който постоянно събира до 20 000 души, към този момент отхвърлят да застанат зад която и да било партия, в това число и зад Съюза за Сръбия. Те показват, че множеството опозиционни политици са управлявали преди идването на власт на Вучич през 2012 година и не са въвели промени, които да предотвратят злоупотребите и корупцията в държавното управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР