Най-големият акцент на проучване на Тренд е спад на доверие

...
Най-големият акцент на проучване на Тренд е спад на доверие
Коментари Харесай

Тренд“: Спад в доверието към правителството, 1% разлика между ГЕРБ и ПП

Най-големият акцент на изследване на " Тренд " е спад на доверие в държавното управление на Кирил Петков. Темата е била " Как се отразява войната в Украйна " на рейтинга на политиците, извършено сред 5 и 12 март 2022 година директно полустандартно изявление с таблет лице в лице измежду 100 души над 18 година Това разяснява пред Българска национална телевизия социологът Евелина Славкова. Кризите се натрупват, а не се вземат решение, всичко се случва по едно и също време, това оказва въздействие в електоралната поддръжка. Когато всички разноски порастват, опашките пред бензиностанциите, за олио, няма по какъв начин да не повлияе която и да е власт , проучва социологът.

Работата на държавното управление българите правят оценка 29% позитивно, 56% негативно, 15% не могат да преценяват. Оказва се, че българите са песимистично настроени за бъдещето - оптимисти са 40%, 47% са песимисти, което оказва въздействие върху властта. Хората са оценили и работата на 47 Народно събрание - 64% негативно, 24% позитивно, 12% не могат да преценяват.
 Недоверието във властта пораства на фона на война
Недоверието във властта пораства на фона на война

Единствената партия, която печели гласове е " Възраждане "

В изследването работата на президента Румен Радев е оценена 49% позитивно, а 39% са го оценили негативно, 13%. И там обаче има спад 6% по отношение на предходните месеци. Отбелязва се и доближаване сред ГЕРБ и Политическа партия, само че то не е поради по-голямо утвърждение на партията на Бойко Борисов, а заради спада в хората от " Продължаваме промяната ". За последната биха дали своят вот 22.9%, а за ГЕРБ - 21.9%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР