Най-големите герои на рали Дакар са участниците, които стартират и

...
Най-големите герои на рали Дакар са участниците, които стартират и
Коментари Харесай

История за най-големите герои на рали Дакар

Най-големите герои на рали Дакар са участниците, които започват и се борят в продължение на две седмици сами, без асистиращ екип. След края на спортен ден те нямат доста време за отмора, защото би трябвало да приготвят сами машината си за идващия ден. Тази година в изданието вземат участие 35 мотористи и водачи на АТВ-машини, които в истинския дух на Дакар ще усетят най-суровите условия, които пясъчните дюни могат да основат. За модерните моторизирани воини ще бъдат превозени само комплект принадлежности от уредниците от бивак на бивак.
Сред героите на Дакар има и една двойка – Хавиер Вега Порта и Сара Гарсия, които се срещат измежду дюните на Мароко по време на съревнование през 2015 година. И двамата са запалени по моторите от своите татковци, като този на Сара е и монтьор на Дакар 2019. Двамата състезатели възнамеряват да карат дружно като тим, а Хавиер желае да помогне на Сара да стане първата жена, която съумява да финишира на Дакар в категорията на състезателите без асистиращ екип.

The #DakarRally starts tomorrow, so does Sara Garcia's bid to be the first woman to finish the @dakar in the Malle Moto! This is such a BIG deal!! More people should be talking about this! So far the only place I've seen (English) coverage is from @WomenADVRiders #mallemoto pic.twitter.com/z0PRjyiLbR
— As the Magpie Flies (@asthemagpieflys) January 6, 2019
Куражът на 30-годишната Сара към този момент бе подложен на тест. След тежък случай, до момента в който се приготвя за Дакар, тя остава със счупена ключица и пневмоторакс. " Беше доста мъчно да стартира да упражнявам още веднъж, само че татко ми доста ми оказа помощ да се изправя на крайници ", споделя Сара. Уверена в поддръжката на приятеля си, тя е подготвена да покори планините от пясък, които я чакат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР