Най-големите филмови фестивали в света обединяват сили в името на

...
Коментари Харесай

Кино по време на пандемия: Най-големите фестивали ще излъчват онлайн

Най-големите кино фестивали в света сплотяват сили в името на изкуството. “Ние сме едно: Глобален кино фестивал ” ще продължи 10 дни, а филмите ще се излъчват онлайн в YouTube.
Епидемията от ковид докара до анулация на огромни събития от културния календар в света. “Берлинале”, филмовият фестивал в Кан, “Сънданс”, Венецианският кино фестивал и други огромни събития от света на киното сплотяват совите старания в името на фена.

Любителите на седмото изкуство ще могат да се насладят на кино прожекции, чиято стратегия обаче към момента не е ясна. Знае се, че фестивалът ще стартира на 29 май, а “кино салонът” ще е YouTube.

Ще се излъчват художествени и документални филми, комедии, полемики, музика.

Фестивалът е изцяло безвъзмезден, само че феновете ще могат да подаряват средства на Световната здравна организация, която се бори с пандемията.

Решението за световния онлайн кино фестивал идва на фона на неразбираемото бъдеще, обхванало света поради COVID-19. Редица събития са отсрочени до второ разпореждане, а други - непосредствено анулирани. Отпаднаха огромни надпревари от спортния календар, лятната олимпиада в Токио тази година също няма да се организира. Културната сфера също страда извънредно доста.

Идеята за “Ние сме едно: Глобален кино фестивал” се появи малко след новината за анулацията на огромното събитие в Кан, Франция. Не се знае и дали филмовите фестивали във Венеция и Торонто през септември ще могат да се проведат.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР