Най-големите американски банки, сред които Goldman Sachs, Citigroup и JPMorgan,

...
Най-големите американски банки, сред които Goldman Sachs, Citigroup и JPMorgan,
Коментари Харесай

Американските банки са спечелили $6 млрд. от търговия с рубли

Най-големите американски банки, измежду които Goldman Sachs, Citigroup и JPMorgan, са спечелили общо 6 милиарда $ от търговия с рубли през 2022 година, сочат данни на компанията за финансови разбори Vali Analytics, представени от Блумбърг.

В материала на организацията се дава образец:  " Да вземем 20 май 2022 година Търговец в Казахстан може да купи 10 млн. $ в банка в Русия по курс 59 рубли за $, да добави надценка от 1 рубла за $ и да ги продаде на сътрудник от Уолстрийт, реализирайки бърза облага от към 169 хиляди $. След това търговецът от Уолстрийт би могъл да ги продаде още веднъж на интернационален клиент на цена, близка до офшорната от 61,5 рубли за $, като вероятно ще получи към 250 000 $ ", написа Блумбърг.

Според организацията в схемата измежду другарски настроените към Русия страни са взели участие главно банки от Казахстан и Армения. Това са  Halyk Bank (спечелила 373 млн. $ за 2022 година от валутни покупко-продажби с рубли), Jusan Bank (сумата не се посочва), Kaspi.kz (77 млн. долара), Ameriabank (106,7 млн. долара).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР