Най-гледаният спектакъл на Благоевградския драматичен театър Никола Вапцаров“ в последните

...
Най-гледаният спектакъл на Благоевградския драматичен театър Никола Вапцаров“ в последните
Коментари Харесай

Национално турне и три премиери подготвя Благоевградският театър до края на сезона



Най-гледаният театър на Благоевградския трагичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ в последните години – „ Портретът на Дориан Грей “, потегля на национално турне. Представлението на режисьора Стайко Мурджев по фамозния разказ на Оскар Уайлд ще гостува на публиката в Пловдив (на 25 февруари), София (7 март), Бургас (9 март), Шумен (10 март), Търговище (11 март), Ловеч (24 март) и Габрово (25 март).

До края на креативния сезон Благоевградският спектакъл ще зарадва публиката си и с три нови постановки.

За месец май е планувана премиерата на „ Заровеното дете “ от Сам Шепърд. Спектакълът ще бъде първата професионална изява на четирима млади създатели – режисьора Николай Йорданов, костюмографа Сияна Пейчинова, хореографа Емилия Тончева и театроведа Румяна Моллова. Проектът е финансиран по стратегия „ Дебюти “ на Националния фонд „ Култура “ и фондация „ Лъчезар Цоцорков “ и е пилотен за театъра, който има желание всяка година да дава опция за изява на дебютиращи млади експерти.

За края на месец май е планувана и дълго чаканата премиера на „ Съмнение “ от Джон Патрик Шанли. Режисьорът Стайко Мурджев стартира подготовките в края на предходната година, само че заради механически аргументи премиерата беше отсрочена. В актьорския състав са Калин Врачански, Станка Калчева, Радена Вълканова и Мариана Бонева.

Последната премиера преди лятната почивка ще бъде „ Забелязано в Благоевград “ на режисьорката Неда Соколовска – поредност от пърформанси по документални материали и изявленията с жители по тематики, които мощно ги вълнуват – градска среда, просвета, животът в Благоевград...

Замисълът е премиерните представления да бъдат в разнообразни точки на града, като Община Благоевград е дала единодушието и поддръжката си за реализирането на плана, който също е финансиран от Националния фонд „ Култура “, прецизират от екипа на театъра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР