Най-гъсто населеният щат в Австралия - Нов Южен Уелс, където

...
Най-гъсто населеният щат в Австралия - Нов Южен Уелс, където
Коментари Харесай

Австралия отчита рекордна смъртност от Омикрон

Най-гъсто обитаемият щат в Австралия - Нов Южен Уелс, където живее една трета от 25-милионното население на страната, записва най-големия до момента брой на умряли с ковид на дневна база, оповестява Ройтерс.

Нов Южен Уелс регистрира в събота 30 062 новозаразени, което е покрай рекордните нива, както и 16 смъртни случаи.

Това става в миг, когато разновидността омикрон върлува в страната континент, а законодателите са под напън да затворят разширяващите се пропуски във веригата на доставки.

Вторият по величина щат - Виктория, където този месец се организира откритото състезание на Австралия по тенис, заяви за 44 155 новозаразени и четирима умряли с коронавирус.

Австралийската социална телевизия заяви, че страната е напът да премине през днешния ден прага от общо 1 милион случаи досега.

Властите поучават хората да не вървят в клиники за проучване, където се събират доста хора, а да си вършат бърз антигенен тест вкъщи и, в случай че резултатът е позитивен, да оповестяват на персоналния си доктор, който да го прибавя в базата данни.

Има и апели за опазване на мира на фона на изпразнени лавици в супермаркетите, защото хората си стоят основно по домовете, с цел да се предпазят от болест, а част от личния състав, който дава отговор за доставки, е в самоизолация след контакт със инфектирани.

Федералният министър на опазването на здравето Грег Хънт сподели пред публицисти, че се следи доста невисок дял на съществено болни и уточни, че сега най-сериозното предизвикателство е намалелият брой чиновници, които работят.

Утре Австралия възнамерява да стартира имунизиране на деца сред 5 и 11 години, а държавното управление увери, че има задоволително ваксини, тъй че всяко дете да бъде обхванато.

В страната към този момент над 90 на 100 от хората над 16-годишна възраст са изцяло имунизирани, което е аргументация за прекосяване към проект за ново отваряне. Въпреки това, няколко австралийски щата отсрочват плановите интервенции в лечебните заведения, с цел да има задоволително свободни кревати за пациенти с коронавирус и още веднъж вкараха наложително носене на маски.

В края на предходната година Нов Южен Уелс излезе от локдаун, траял повече от 100 дни.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР